Kassedamen Louises utrolige gestus: Da kunden Keld døde opfyldte hun han sidste ønske

Menu-kassedamen Louise Lund Nilsson får svensk pris for sin empati og evne til at tale med kunderne

Af
Pia Haabegaard

Louise Lund Nilsson fra Hørsholm er en helt speciel kassedame i Dalgaard Supermarked, og det har nu kastet en pris af sig.

Det svenske kommunikationsbureau Popretorik hædrer hende 30. november for hendes fænomenale evner til at kommunikere med kunderne samt hendes menneskelig og ægte varme, som hun udviser overfor kunderne.

Det er specielt et helt særligt forhold mellem Louise og en kunde, der har gjort indtryk på Popretoriks direktør, Kjell Dahlin.

Louise tog sig nemlig så kærligt af en ældre, deprimeret herre, at hans sidste ønske var, at hun skulle være med til at bære hans kiste ved hans begravelse. Og det ønske opfyldte hun selvfølgelig.

Et varmt kram

Deres bekendtskab startede, da kunden Keld handlede ved Louises kasse. Hun kunne se, at han var utrolig ked af det, og begyndte at sludre med ham.

"Han fortalte, at han slet ikke havde nogen at snakke med, og at han bare trængte til et kram", fortæller Louise, der selvfølgelig gav ham en ordentlig krammer.

Det blev begyndelsen på et venskab mellem sprudlende Louise og sære, lidt gnavne Keld.

Hver dag mellem kl. 10 og 10.30 dukkede han op i supermarkedet, og så fik de to sig en sludder om løst og fast, og selvfølgelig fulgte der et kram med.

Væk i tre dage

Louise kom til at holde utrolig meget af Keld, og derfor var hun meget forundret, da han ikke dukkede op i tre dage.

På tredjedagen fik hun forklaringen: Kelds søn dukkede op i supermarkedet og fortalte, at Keld var død.

"Og så fortalte han, at Kelds sidste ønske var, at jeg skulle være med til at bære hans kiste ved begravelsen. Han så mig som den datter, han aldrig fik", siger Louise, der har fældet mange tårer over Kelds død.

Drømmejob

Louises åbne og smilende væsen har givet hende mange stamkunder, og hun elsker at sprede glæde og godt humør i kassen. At være kassedame er ganske enkelt hendes drømmejob.

"Jeg elsker at komme ind på livet af folk, og det kan jeg gøre bag kassen".

Louise har faktisk også mødt sin allerbedste veninde bag kassen, så hendes job har virkelig kastet meget godt af sig.

Stof til eftertanke

Når Luise modtager sin pris den 30. november, sker det bl.a. med henvisning til, at hun er et levende bevis på, at mennesker kan udføre mirakler i andres liv, bare ved at se dem og udvise almindelig menneskelighed.

Selve prisen består af en stol, som er navngivet "Talerstolen".

Det er en stol, der er beregnet til at sidde og tænke på, så man kan fokusere på at få nye perspektiver i livet.

Publiceret 29 October 2018 16:22