Hun har brugt 100.000 kr. på halloween: "Jeg elsker halloween mere end jul"

Venezuelansk-fødte Lorena Zitelli har fået sin familie med på at gå halloween-amok i hjemmet i Lystrup

Af
Kim Skovrup Andersen

Hobby Gnæggende hekse, græskar og god, gedigen gys fylder en del på Møgelgårdsvej 49 i Lystrup. Husets beboere er nemlig helt vilde med halloween.

31. oktober er for dem årets største dag, for her får de afløb for deres halloween-feber til allehelgensaften.

Efter sigende kan halloweens popularitet i Danmark direkte måles i vores stigende græskarproduktion, og det lader til, at den udenlandske tradition umiddelbart virker til at have vokseværk herhjemme - dog uden at nå samme højder som i Juan Brandt og Lorena Zitellis hjem.

"Halloween er en stor tradition, hvor jeg kommer fra. Jeg kan virkelig godt lide efteråret og farverne. Jeg elsker halloween mere end jul, fordi det er sjovere, og halloween foregår over kortere tid i forhold til julen," fortæller Lorena Zitelli.

"Min kone kommer fra Venezuela, hvor det ligesom resten af det amerikanske kontinent er kæmpe stort at fejre halloween, og hun bruger cirka en måned hvert år før højtiden på at dekorere og lave diverse dekorationer," siger Juan Brandt.

Det bliver til alle mulige værker, der er udstillet i samtlige af husets rum.

"Vi har gjort det siden 2000, og otte år her i Lystrup, og sammenlagt har vi nok brugt 100.000 kroner på udklædning og spøg og skæmt," vurderer Juan Brandt.

"Det sjove for mig er at lave halloween-tingene fra bunden. Jeg elsker processen i at skabe håndlavede ting. Jeg gør det, fordi det er sjovt, og fordi jeg ikke kan lade være. Det er en nydelse for mig at gøre det. Det er en hyggelig tid på lidt en uhyggelig måde, og det vokser sig større år efter år," siger en smilende Lorena Zitalli, som toppede det hele med en stor fest i lørdags for familie og venner, hvor der naturligvis blev serveret græskarsuppe samt andre halloween-inspirerede snacks og kager.

Publiceret 30 October 2018 15:47