Stort hold politibetjente dimitterer fra Politiskolen, antallet af dimittender er så stort at det bliver afholdt i sportshallen ved Glostrup Idrætsanlæg onsdag den 31. oktober 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Stort hold politibetjente dimitterer fra Politiskolen, antallet af dimittender er så stort at det bliver afholdt i sportshallen ved Glostrup Idrætsanlæg onsdag den 31. oktober 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

296 nye betjente på gaden: Sådan fordeles de i landet

Af
Jacob Nielsen

Det danske politikorps har fået 296 nye betjente, som til dimissionsfest i Glostrup Sportshal onsdag formiddag modtog deres eksamensbevis af justitsminister Søren Pape Poulsen og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Dimissionen var i dagens anledning flyttet ud af Politiskolen - hvor dimissionerne ellers typisk bliver holdt - simpelt hen fordi den var for stor til at kunne rummes i de vante omgivelser.

"Det er en af de største dimissioner, vi nogensinde har haft. Typisk ligger vi i omegnen af 75 dimitterende per gang, men denne gang er der altså 295 nye politifolk og deres familier til stede. Det kræver nogle større rammer, og derfor er vi rykket til Glostrup Idrætsanlæg," siger Erik Johansen, som er leder af Politiskolen.

Erik Johansen glæder sig nu til at kunne slippe det meget store antal dimittender løs ude i landets politikredse, hvor han er sikker på, at de vil blive budt velkommen med åbne arme.

"Dansk politi har mange opgaver. Derfor er det dejligt, at vi nu kan sende så mange nye kræfter ud og hjælpe til. Vi skal både kunne klare den internationale og organiserede kriminalitet, og vi skal være til stede ude i lokalsamfundet og skabe nærhed og tryghed. Det kræver mange hænder og hårdt arbejde, så de nye politifolk er en tiltrængt saltvandsindsprøjtning," siger han.

Sådan fordeles de 296 nyuddannede betjente rundt om i landets politikredse:

Nordsjælland 31

Østjylland 25

Midt- og Vestsjælland 24

Fyn 6

Færøerne 2

København 78

Københavns Vestegn 36

Midt- og Vestjylland 24

Nordjylland 6

Syd- og Sønderjylland 24

Sydsjælland og Lolland-Falster 14

Sydøstjylland 26

Stort hold politibetjente dimitterer fra Politiskolen, antallet af dimittender er så stort at det bliver afholdt i sportshallen ved Glostrup Idrætsanlæg onsdag den 31. oktober 2018.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Stort hold politibetjente dimitterer fra Politiskolen, antallet af dimittender er så stort at det bliver afholdt i sportshallen ved Glostrup Idrætsanlæg onsdag den 31. oktober 2018.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Ritzau Scanpix

Publiceret 31 October 2018 13:08