Foto: Steen Jacobsen / Ritzau Scanpix

Foto: Steen Jacobsen / Ritzau Scanpix

Danmarks bedste filmskurk er død

Skuespiller Torben Jensen er død 74 år gammel, oplyser Have Kommunikation

Af
Jacob Nielsen

"Torben Jensen er en ægte filmskurk. Måske den bedste, vi har. Eller som en avis har formuleret det: Mænd som ham laver de ikke bedre i Hollywood."

Sådan stod der blandt andet i forordene til portrætbogen Skurk om Torben Jensen og hans liv, skrevet af Jonas Langvad Nilsson i 2004.

Torben Jensen var nototisk kendt for sine bad-guy-roller på dansk tv og teater. Det var roller som taxa-direktøren Herman i DR-dramaserien Taxa fra 1997 og naturligvis glansrollen som posthus-røver i tv-serien Guldregn, som de fleste børn af 70érne og 80érne husker fra 1988.

Debuten på dansk film fik han dog allerede i 1975 som modvilligt konverteret militærnægter i Piger i Trøjen - en pudsig pendant til hans privatliv, da han tidligere blev idømt en fængselsstraf for ikke at have gjort nægtertjeneste.

Torben Jensen blev født i København i 1944. Hans tidlige liv var præget af en hård barndom. En barndom, der utvivlsomt kom til at påvirke hans udtryk som en skuespiller, der ikke var bange for at tackle svære og til tider ubehagelige roller.

Torben Jensen efterlader sig en voksen datter, oplyser Have Kommunikation.

Publiceret 02 November 2018 10:08