Laura får strålebehandling på Rigshospitalet. Foto: Privat

Laura får strålebehandling på Rigshospitalet. Foto: Privat

Lauras forældre om datters dødsdom

: "Det er sindssygt, vanvittigt, grumt, uretfærdigt og fuldstændig ubærligt"

På Facebook fortalte Maiken og Lasse Piester-Stolpe fra Kokkedal, at deres tre-årige datter Laura ikke overlever sjælden kræftsygdom

Af
Fred Jacobsen

Tirsdag 23. oktober tog Maiken og Lasse Piester-Stolpe på Rigshospitalet med deres datter Laura på tre for at finde ud af, om et forsøg på at hæmme kræftsvulsten i den lille piges hjerne kunne bære frugt.

De fik verdens værste besked. Forsøget virker ikke på Laura. Kræften vokser. Hun vil næppe opleve sin egen fire års fødselsdag til sommer.

Efter at have givet den triste besked til Lauras elskede ældre søstre og andre i familien og omgangskreds valgte Maiken og Lasse onsdag i sidste uge at bruge Facebook til at fortælle omverdenen om deres og Lauras frygtelige skæbne.

Her er, hvad Maiken og Lasse Piester-Stolpe offentliggjorde via Lasses Facebook profil:

Kære venner, Kære netværk.

Først tusinde, tusinde tak for alle de mange hilsner, tanker og bønner vi har modtaget de sidste 6 måneder. Det har været helt fantastisk, og har hjulpet og støttet Maiken og jeg i håbet på at forsøgsbehandlingen virkede.

Desværre er der dårligt nyt!

Maiken og jeg blev sidste tirsdag kaldt til Rigshospitalet, hvor vores læge fortalte os, at tumoren vokser igen, at medicinen således ikke virker, og at vi derfor er taget ud af forsøget. Vi forventer ikke, det kun er uger vi har tilbage med Laura, men Laura bliver ikke 4 år i juli næste år!!!

Da håbet for Laura dermed er slukket, valgte TV2 at aflyse vores deltagelse i Knæk Cancer-showet i weekenden og ej heller vise den film, de har optaget. De ville have overrasket os i studiet med at flyve Andrea hjem fra sit highschool-ophold i USA, og det har heldigvis givet mig mulighed for at give Andrea verdens dårligste nyhed in person i stedet for over Skype. Det var dejligt!

Vi er mildest talt knuste. Laura har det rigtig skidt og bliver hurtigt dårligere. Lige nu prøver vi at bedre hendes situation med et dræn i hovedet for at fjerne ophobet væske, og hun forventes at gennemgå en ny omgang stråling for at forbedre hendes tilstand i den tid, der er tilbage.

Maiken og jeg gik begge igen sidste tirsdag på orlov øjeblikkeligt, og vi bruger de næste uger på at få så meget praktisk på plads, som vi nu kan, og så er der vist ikke så meget andet at gøre end at være der for Laura og sammen med nogle “smerte”-læger sørge for at hun får så god en tid som muligt.

Det er sindssygt, vanvittigt, grumt, uretfærdigt og fuldstændig ubærligt.

Undskyld, at jeg sådan ødelægger jeres onsdag, men vi synes, I skulle have besked.

De kærligste hilsner, Maiken og Lasse

Publiceret 06 November 2018 14:30