Katten Misling reddede Bodils liv, da den 1. april i år vækkede hendes mand, Povl, ved at kradse ham i ansigtet. Havde katten ikke vækket Povl, havde Bodil sandsynligvis været død i dag. Foto: Preben Romme

Katten Misling reddede Bodils liv, da den 1. april i år vækkede hendes mand, Povl, ved at kradse ham i ansigtet. Havde katten ikke vækket Povl, havde Bodil sandsynligvis været død i dag. Foto: Preben Romme

Bodil lå død i sengen: Sådan reddede katten 'Misling' hendes liv

60-årige Bodil Elisabeth Rasmussen var død i få minutter, men blev reddet af familiens kat

1.april i år blev en skæbnesvanger dag for ægteparret gemmen 20 år, Bodil Elisabeth Rasmussen og Povl Valdemar Andersen fra Kokkedal.

Det hele begyndte kl. 01.34, hvor parrets kat 'Misling' hoppede op for at vække Povl og derefter over på hans hustru, der lå livløs ved siden af.

"Jeg vågnede ved, at katten kradsede mig i ansigtet og derefter hoppede den over på Bodil. Jeg kunne ikke få liv i Bodil. Hun trak ikke vejret. Så det gik ret hurtigt op for mig, at det var meget alvorligt," fortæller han til Uge-Nyt Fredensborg.

66-årige Povl Valdemar Andersen har været på en del førstehjælpskurser. Det blev Bodils redning.

"Hun havde alle tegn på, at det var hjertestop. Så jeg vidste, at der kun var få minutter til at reagere i, før det var for sent," siger han.

Kl. 01.35 ringede Povl til alarmcentralen og begyndte umiddelbart efter at give Bodil hjertemassage.

Alarmcentralen alarmerede herefter alle i lokalområdet, der har en hjertestarter app på deres telefon. Den viser også vej til den nærmeste hjertestarter.

Indenfor fem minutter ankom 23-årige Mehmet Ali Kizilkaya, der er tidligere brandmand og nu er under uddannelse som politibetjent. Selvom Mehmet var på cykel, havde han nået at hente hjertestarteren inden han ankom til Bodils og Povls adresse i Kokkedal.

Mehmet fik hjertestarteren koblet til og allerede i første forsøg lykkedes det at få Bodils hjerte i gang igen.

Kl. 01.43 ankom den første ambulance, og kort efter yderligere to ambulancer og en akutlægebil.

Herefter blev Bolil behandlet af en læge i den ene ambulance. Men selvom Bodils hjerte var i gang igen, var hun ikke ved bevidsthed.

Efter knap en time blev hun indlagt på Gentofte Sygehus, hvor et stort hold på 10-15 personer var mødt ind og stod klar til at redde hende.

Bodil var indlagt på hospitalet i knap tre uger, hvor hun til sidst fik indopereret en pacemaker, der i dag overvåger hendes tilstand døgnet rundt.

Men selv om Bodil vågnede dagen efter på hospitalet, har hun ikke registreret noget fra den skævnesvangre nat.

"Jeg kan stort set intet huske. Hverken i ugen op til eller ugen efter," siger hun til Uge-Nyt.

Selvom Bodil fik hjertestop, var der intet der tyede på, at det kunne ramme hende.

"Det kom som lyn fra en klar himmel og det kan ramme alle," siger Povl og tilføjer:

"Men hun har det næsten bedre i dag, end før," siger han.

I dag ved Povl ikke, hvad der fik katten til at reagere, men havde den ikke vækket Povl, havde Bodil sandsynligvis været død i dag.

"Katten må have hørt, at hun ikke trak vejret og reagerede ved at vække mig. I situationen reagerer man jo på automatpilot, og jeg vidste, at der kun var få minutter til at reagere i " siger Povl i dag.

For sin hurtige indsats har Povl modtaget Hjerteforeningens hydest til en lokal helt.

Publiceret 29 November 2018 11:34