Frem med nødderne: Bag juletærte med frække Melinda

I dag 23. december står den på juletærte med hasselnøddesmag i Melinda Johanssons adventskalender. Melinda er både Instagrammodel, konditor og vild med julen, og det kombinerer hun hele måneden ved at dele ud af sine yndlings juleopskrifter alle søndage i advent.

Af
Jacob Nielsen

Om dagen er hun hårdtarbejde konditor, som er ukristeligt tidligt ude af fjerdene for at have kager klar fra morgenstunden i det lokale bageri.

Om aftenen springer hun ud som sexet og barmfager Instagram-model med hang til søde sager og med en mission om at hylde kropspositisme. Hendes Instagram følges af mere end 85.000 mennesker.

Kontrasten mellem de to verdener er stor, men det tænker 25-årige Melinda Johansson ikke så meget over til dagligt.

"Jeg elsker begge verdener. De giver mulighed for at udtrykke mig på forskellig farverig vis, men de to personligheder flyder ligesom sammen til én, selvom jeg forsøger at holde dem adskilt," siger Melinda, som heller ikke taler højt om sit alter ego overfor familie, venner og arbejdskollegaer.

Kropspositiv mission

Skoleårene bød på massiv mobning, som for alvor tog fart, da Melinda begyndte at udvikle sig hurtigere end de andre kammerater i klassen. Det førte til, at hun hadede sine kvindelige former og gemte sig bag store trøjer, men efter skoletiden besluttede hun, at det skulle være slut, og siden har hun arbejdet hårdt på at genopbygge sin selvtillid.

Med selvtilliden bedre på plads er Melinda nu i virkeligheden på en mission, når hun viser sine svulmende fortrin, som ikke ser ud til at stoppe med at vokse. Alene det seneste år er hun vokset fra en M til en N i bh-størrelse.

Men formerne generer hende ikke længere privat.

"Jeg har lært at turde vise mig selv og stå ved mig selv, og det synes jeg er vigtigt at anspore andre til også. Jeg vil gerne gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at turde være sig selv, uanset hvordan man ser ud. Der er så mange mennesker, der gemmer sig og skjuler sig, fordi de er bange for at blive dømt. Det skal ikke være sådan, vi bør acceptere alle for, hvem de er, og hvordan de ser ud," siger Melinda Johansson, som dog kan have udfordringer med de massive fortrin på arbejdet:

"Ja, de kan være i vejen. Jeg har nogle hvide knapper på min arbejdsuniform, der stikker ud, og det sker, at jeg efterlader et mærke efter knappen på kagerne... og så lever min bh i øvrigt sit helt eget liv, så jeg ofte skal rette den," griner Melinda. 4. søndag i advent

Melinda elsker den skønne højtid, og hun kommer mere og mere i julestemning, jo tættere vi kommer på den 24. december. Julepynten er allerede så småt på plads, det samme er gaverne, og duften af hjemmebag er også begyndt at brede sig i hjemmet. Den står både på klejner, brunkager, Luciabrød og Rudolf Cupcakes, som hun gav opskriften på 1. søndag i advent. I dag står den på hendes helt egen juletærte med hasselnøddesmag.

Opskrifter

Melinda har spredt julestemning med nye opskrifter på guf og julebag hver søndag i advent. Se opskrifterne fra de andre søndage i advent herunder - og få ugens opskrift på juletærte nederst i artiklen:

1. søndag i advent

2. søndag i advent

4. søndag i advent

Melindas juletærte

Start med at beklæde en rund bagform med bagepapir (ca. 24 cm. diameter).

Chokoladebunden er ikke inkluderet i opskriften, men du har brug for en pakke færdiglavede chokoladelagkagebunde.

Brownie Bund

Ingredienser:

30 g mørk chokolade

175 g usaltet smør

325 g strøsukker

130 g mel

3 æg

Opvarm ovnen til 175C.

Sæt chokolade og smør i en skål på toppen af en gryde med varmt vand. Lad ingredienserne smelte sammen til en glat smør.

Fjern gryden fra varmen. Rør så sukkeret ordentligt i og derefter mel. Tilsæt æg og rør dejen glat og tyk.

Hæld dejen i din form og bag i ca. 25-30 minutter, eller indtil overfladen begynder at knække, men kagen stadig er blød i midten. Lad kagen afkøle.

Sukkerlag

Ingredienser:

4 dl kondenseret mælk

75 g smør

1 / 2dl sukker

Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en tykbundet gryde. Opvarm på lav varme indtil det hele er smeltet. Bring det i kog og fortsæt kogning under omrøring i ca. 6 minutter, indtil blandingen er fortykket. Lad blandingen afkøle lidt og hæld den over browniebunden. Stil det derefter i køleskabet.

Nu er det tid til at forberede hasselnødcreme og frosting.

Hasselnøde Creme

Cirka 3-4 dl fløde

Hasselnød-aroma bruges til smagsforstærker - jeg bruger hasselnøddesirup og lidt flormelis. Går godt med eksempelvis nutella, hasselnød-aroma.

Pisk fløden indtil den bliver let og luftig. Vend derefter hasselnøddearomaen i indtil du får den ønskede smag. Pist det hele til det bliver lidt fast.

Hvid chokoladefrosting

200 g hvid chokolade

300 g rumtempereret smør

300 g smøreost (naturel)

4 dl flormelis

Smelt chokoladen over et vandbad. Lad det afkøle.

Pist rumhærdet smør i i små stykker. Pist kraftigt.

Pisk flormelig og smøreosten sammen i en skål for sig og tilsæt efterfølgende blandingen til chokoladesmøret. Pisk til det er luftigt.

Nu er det tid til at lave tærten

Tag browniebunden med sukkerlaget ud af køleskabet.

Bred lidt hasselnøddecreme ud over.

Læg ovenpå en chokoladelagkagebund.

Derefter resten af hasselnøddecremen

Ovenpå lægges endnu en chokoladelagkagebund.

Øverst spredes din chokoladefrosting af hvid chokolade.

Og på toppen kan tærten dekoreres, som du ønsker.

Publiceret 23 December 2018 07:30