Grænseovergangen ved Kruså. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Grænseovergangen ved Kruså. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Tre år med grænsekontrollen: Så mange er blevet afvist

Rigspolitiet offentliggør resultatet af tre års grænsekontrol

Som konsekvens af den store flytningestrøm i sidste halvår af 2015, indførte regeringen mandag den 4. januar 2016 en midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse og ved færgelejerne i Gedser og Rødby. Grænsekontrollen er sidenhen blevet forlænget af flere omgange.

Nu tre år efter er 801 våben beslaglagt, 6.144 personer blevet afvist, og derudover er der blevet rejst 5.479 sigtelser om blandt andet menneskesmugling, våbenbesiddelse og narkosmugling, viser tal fra Rigspolitiet, ifølge DR Syd.

Hos DF mener Martin Henriksen ikke overraskende, at tallene bekræfter grænsekontrollens berettigelse. Det mener Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen også:

"Dem, der har sagt, at den er meningsløs, at den ikke har nogen effekt og er symbolpolitisk. Det stemmer ikke overens med virkeligheden. Det her er meget store tal," siger hun til DR Syd.

Både SF og De Radikale bakker derimod ikke grænsekontrollen op på trods af de høje tal.

"Pengene kunne bruges meget bedre. Jeg er alvorligt bange for, at der er for meget symbolpolitik i grænseovervågningen," udtaler SF´s retsordfører Karsten Hønge.

Den nuværende grænsekontrol gælder til midten af april måned i år.

jn

Publiceret 04 January 2019 13:45