Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Brandfolk angribes med fyrværkeri: Borgmester kræver strengere straffe

Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, vil have Justitsministeriet til at se på, om man kan indføre strengere straffe for at affyre fyrværkeri mod brandfolk, som rykker ud til brand.

Forslaget kommer efter en episode nytårsaften, hvor brandfolk blev beskudt med fyrværkeri, da de forsøgte at slukke en container brand i Nivå. Det skriver lokalavisen Ugenyt i Fredensborg.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen nævnte emnet i sin tale, da der søndag var til nytårsparole i Nordsjællands Brandvæsen.

"Jeg bliver vred, når jeg måtte læse i avisen, at I ikke kunne passe jeres job i fred, da der igen i år blev der kastet fyrværkeri efter jer nytårsaften. Det er ganske enkelt uacceptabelt," sagde Thomas Lykke Pedersen ifølge Ugenyt i Fredensborg.

"Vi vil ikke tolerere, at I – altså jer, som løber ind til branden, når vi andre løber ud – skal udsættes for denne type adfærd. Så enkelt er det!," sagde han.

Samtidig benyttede Thomas Lykke Pedersen lejligheden til at rose beredskabet.

"I valgte klogt at indføre et afbrændingsforbud. Det kostede godt nok et sankthansbål og nogle hyggelige aftener ved grillen. Men det var det værd," sagde han og tilføjede:

"I er et beredskab i verdensklasse!"

Hvad mener du, man skal gøre ved, at brandvæsenet angribes med fyrværkeri, når der rykkes ud ved nytår? Deltag i debatten i facebookopslaget nedenfor.

Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen. Foto: Ugenyt Fredensborg

Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen. Foto: Ugenyt Fredensborg

jn

Publiceret 14 January 2019 00:00