Foto: Jens Berg Thomsen

Historisk kro solgt på tvangsauktion - til ex-manden

På et kvarter skiftede den historiske kro, Bregnerød Kro, onsdag ejer, da den var under hammeren i en tvangsauktion ved Retten i Lyngby. Det skriver Furesø Avis.

Tina Maria Frøslev-Jørgensen, direktør i det hidtidige ejerselskab, var mødt i retten. Hun fortalte til dommeren, at det var hendes tidligere ægtefælle, Jesper Jørgensen, der lige havde købt kroen gennem firmaet Bregnerød IVS.

"Det er min mand, der har købt den. Eller min ex-mand," sagde Tina Maria Frøslev-Jørgensen, da hammerslaget var faldet i retten.

Direktørens følgeskab kunne fortælle Furesø Avis, at der er tale om "en ulykkelig skilsmisse" mellem de to, og at det var historien bag tvangsauktionen på kroen.

På forhånd var det Nykredit, der gennem sit advokatselskab NT Advokater, havde begæret kroen på tvangsauktion. I retten var mødt advokaterne Jeppe Brandorff Stefansen og Christoffer Ivervsen, der også var opført som kontaktperson inden tvangsauktionen.

Forinden lod de to advokater vide, at man bød på den samlede ejendom, der udover kroen også rummer en ubebygget grund. Selve kroen er delt op i 12 ejerlejligheder.

Tvangsauktionen blev indledt med, at Nykredit selv bød 500.000 kroner for ejendommen. På forhånd havde Nykredit gjort krav mod ejendommen på i alt 7.840.000 kroner, fortalte advokaterne i retten.

Men Jesper Jørgensen rejste sig og kom med det andet bud på kroen, der også skulle vise sig at blive det sidste inden hammerslag. Buddet lød på 7.841.000 kroner gennem selskabet Bregnerød IVS.

"Kan du stille garanti," ville dommeren vide, og Jesper Jørgensen sagde, at han havde en aftale med Nykredit.

"Det er i orden," sagde advokat Christoffer Iversen til dommeren.

Furesø Avis nåede ikke at få talt med Jesper Jørgensen, der forlod retten umiddelbart efter tvangsauktionen.

Publiceret 17 January 2019 00:00