Foto: Københavns Politi

Foto: Københavns Politi

12-årige Anna reddede mand i voldsom ulykke: "Det sprøjtede med blod, da hans kranie ramte jorden"

Anna Vinding fra Charlottenlund er en sand heltinde. Mandag blev hun hyldet af Københavns Politi

Af
Jacob Nielsen

4. december sidste år var 12-årige Anna Vinding fra Charlottenlund vidne til en slem ulykke på Østerbro i København.

Men hvor mange andre måske ville stivne, så handlede Anna, og for det blev hun mandag hædret af Københavns Politi, som gav hende en dusør for sin heltemodige gerning.

Anna går i skole på Dag Hammarskjölds Allé i København og var netop ved at forlade skolen og køre videre til sin fritidsaktivitet, ballet, da hun opdagede, at en meget fuld mand havde lagt sig til at sove på den trafikerede vejs cykelsti.

Anna besluttede sig for at hjælpe manden væk fra cykelstien, og mens flere af hendes skolekammerater forlod stedet blev hun og kontaktede 1-1-4 for at skaffe hjælp til den berusede mand, som hun vurderede ikke kunne tage vare på sig selv.

Manden var i mellemtiden vågnet lidt og stod og lænede sig op af et træ, da han pludselig mistede ballancen:

"Han væltede og faldt med hovedet direkte i asfalten. Jeg kunne høre en høj "klonk-lyd", og det sprøjtede ud med blod, da hans kranie ramte jorden," husker Anna, som straks råbte på hjælp og samtidig kontaktede alarmcentralen.

"Jeg begyndte at græde, da jeg fik fat i 1-1-2, fordi det hele var så voldsomt, men heldigvis kom nogle andre folk også hen og hjalp - blandt andet en mand fra en restaurant, som var rigtig sød.

Han sørgede også senere for, at jeg fik noget at drikke og spise," siger Anna til Lokalavisen.dk.

Der skulle ifølge Anna gå hele 30 minutter før en ambulance ankom og tog manden med, men takket være hendes indsats fik han den hjælp, han havde brug for.

Tak fra politidirektøren

Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi, er meget imponeret over Annas snarrådighed, skriver TV2 Lorry.

"Hun var rolig, handlede hurtigt, vedholdende og helt rigtigt. Hun gjorde en meget stor og flot indsats for at hjælpe et medmenneske i nød. Anna er virkelig et forbillede - både for børn og for os voksne," siger Anne Tønnes.

Voldsomme historier

Flere andre borgere modtog også dusør for heltemodige indsatser mandag, og det gjorde stort indtryk på 12-årige Anna Vinding.

"Det var sjovt at se politigården, og det var spændende at være med til dusøruddelingen og høre alle de andre heltes historier, selvom der var nogle meget alvorlige imellem," siger Anna til Lokalavisen.dk.

Hun modtog, udover et diplom, også 1.000 kroner som tak for indsatsen.

Publiceret 31 January 2019 12:51