Arkivfoto

Arkivfoto

Hjerteskærende tab:

Mek Peks forældre døde med få dages mellemrum

Leif og Ivalo Falk, kreative ikoner i Aarhus og forældre til Mek Pek, døde begge denne uge

Af
Danni Paulsen

"Der var ingen større kærlighed i verden end den, Leif og Ivalo delte gennem hele deres liv. Leif døde i tirsdags, og i dag valgte Ivalo at følge efter sin elskede Leif."

Sådan skriver den aarhusianske sanger og skuespiller Mek Pek torsdag på sin Facebook-profil.

Mek Pek, der især er elsket for sit store bidrag til børnemusikgenren, har i denne uge mistet både sin far og mor.

Leif Falk døde tirsdag efter 14 års sygdomsforløb med Parkinson. Han nåede at blive 78 år og var et kendt navn i det musikalske miljø i Aarhus.

Han levede og åndede for musikken og var selv en stor jazz-entusiast og udøver, men især som musiklærer på Aarhus Friskole satte han sit eget præg på den danske musikhistorie, ved at musikopdrage sine elever, der blandt andet talte medlemmer af Tøsedrengene, Gnags, Shit og Chanel - samt naturligvis hans søns eget partyband.

Falk blev uddannet lærer i 1963 på Aarhus Seminarium og blev ansat som på friskolen i 1965 - kort efter han og konen, Ivalo Falk, fik deres søn.

Torsdag, blot to dage efter husbondens død, forlod også Ivalo Falk verden.

Ivalo Falk var også lærer og senere teaterinstruktør. Hun var sammen med ægtefællen en stor del af det kreative miljø i Aarhus i 60'erne, 70'erne og 80'erne, og de var begge med til at grundlægge af Trinbrættet på Vestergade 58, der senere blev kendt som V58.

Aarhus Panorama skrev tilbage i 2017 dette fine portræt af Ivalo, der blandt andet fortæller om sin kreative tilgang til skoleundervisningen.

Mek Pek har hyldet begge sine forældre på Facebook efter deres død:

Publiceret 22 February 2019 09:55