Glæden var stor, da Leonora Colmor Jepsen og sangen 'Love Is Forever' blev udråbt som vinder af årets udgave af Dansk Melodi Grandprix. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix

Glæden var stor, da Leonora Colmor Jepsen og sangen 'Love Is Forever' blev udråbt som vinder af årets udgave af Dansk Melodi Grandprix. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Leonora løb med Grand Prix-sejren: "Det var en vild oplevelse, meget overvældende og helt vildt fantastisk"

Lørdag aften vandt 20-årige Leonora Colmor Jepsen fra Hellerup Dansk Melodi Grand Prix 2019

Af
Signe Haahr Pedersen

Guldglitteret væltede ud af loftet og hvirvlede rundt om Leonora Colmor Jepsen lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning.

Den 20-årige Hellerup-borger havde vundet Dansk Melodi Grand Prix 2019, og hun skal derfor repræsentere Danmark ved den store internationale sangkonkurrence Eurovision Song Contest, som foregår i Tel Aviv i Israel i maj.

"Det var en vild oplevelse, meget overvældende og helt vildt fantastisk. Nærmest uvirkeligt, men også helt vildt sjovt," fortæller Leonora til Villabyerne mandag morgen.

Leonora vandt med sangen 'Love Is Forever', der blandt andet er skrevet af Lise Cabble, som står bag flere tidligere Grand Prix-vindersange - senest nummeret 'Only Teardrops' med Emmelie De Forest fra 2013.

"Jeg er vildt glad for, at jeg har fået lov til at synge den her sang - at sangskriverne tror på mig og lader mig synge deres hjertebarn," siger Leonora, som på scenen i Herning fremførte et show, hvor hun blev løftet op fra gulvet og placeret på en gigantisk stol.

"Idéen med stolen var metaforisk set at hæve sig op over de stridigheder, der foregår i verden, og se det hele lidt foroven og se dét, der betyder noget," forklarer hun.

Helt vildt glad

Ud af konkurrencens ti sange gik tre videre til finalen, og da den tidligere X-factor-deltager Sigmund blev udråbt som nummer tre, fik sommerfuglene for alvor vinger i Leonoras mave.

"Jeg stod og tænkte, at de ville sige 'Sang nummer 7' for ikke at blive for skuffet. Og så sagde de 'Sang nummer 9', og hvad skal man så gøre af sig selv? Jeg blev da helt vildt glad. Men det var også meget svært at forstå og forholde sig til," siger Leonora, hvis sang sikrede sig sejren med syv procentpoint over andenpladsen 'League Of Light', som blev sunget af duoen Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen.

Fest på isen

Hjemme i Gentofte er Leonoras Grand Prix-eventyr ikke gået ubemærket hen. Der var storskærm og isdisko i Gentofte Sportsparks skøjtehaller. Et sted, Leonora er stærkt knyttet til, da hun indtil for få år siden var kunstskøjteløber på eliteplan og nu arbejder her som skøjtetræner og koreograf.

"En masse fra kommunen arbejdede sammen om at få en stor fest på benene, og jeg er så glad for, at der findes mennesker, der gør så meget. Jeg fik sågår også en lykønskning fra borgmesteren," fortæller hun.

Nu venter forberedelserne til Eurovision Song Contest i Tel Aviv til sommer. Her kommer Leonora på scenen i den anden semifinale torsdag den 16. maj, hvor hun skal forsøge at synge Danmark til finalen lørdag den 18. maj.

"Jeg synes, det er vildt nok i sig selv at være med i det danske Melodi Grand Prix. Og nu skal jeg være med til et endnu større setup med endnu flere mennesker, som kigger med. Det bliver helt fantastisk, og jeg får helt sikkert en masse erfaring med mig hjem. Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget."

Publiceret 25 February 2019 16:01