Kristoffer Kabat (i midten) fik det under optagelserne til 'Løvens hule' pludselig dårligt. Heldigvis trådte hjælpen hurtigt til. Foto: DRTV

Kristoffer Kabat (i midten) fik det under optagelserne til 'Løvens hule' pludselig dårligt. Heldigvis trådte hjælpen hurtigt til. Foto: DRTV

Fik ildebefindende i 'Løvens hule': Det sortnede for mine øjne

Helsinge-gutten Kristoffer Kabat blev sammen med fire kolleger droppet i 'Løvens hule'. Siden har de fået million-investering

Af
Jeppe Helkov

Det hagler ned med kritiske spørgsmål: Hvornår får jeg min investering igen? Hvorfor har I værdisat jeres virksomhed så højt?

De fleste, der har set DR-programmet 'Løvens hule', kan nok sætte sig ind i det pres, de håbefulde deltagere er under, når Jesper Buch og resten af de glubske løver kræver svar. For nogle bliver det også for meget. Det gjorde det for Kristoffer Kabat fra Helsinge.

Sammen med fire kolleger fra virksomheden LimeLight Music var han med i sidste uges program. De har lavet en app, der skal gøre det lettere for små musikere at blive opdaget — og for lytteren at opdage ny musik.

De ville sælge 6,25 pct. af deres virksomhed for 500.000 kr. Men før de overhovedet nåede til budrunden i programmet, fik Kristoffer Kabat pludselig et ildebefindende.

Peter Warnø (yderst til venstre) ville betale LimeLight 500.000 kr. for 10 pct. af deres virksomhed. Men det tilbud var ikke godt nok, mente Kristoffer Kabat og co. Foto: DRTV

Peter Warnø (yderst til venstre) ville betale LimeLight 500.000 kr. for 10 pct. af deres virksomhed. Men det tilbud var ikke godt nok, mente Kristoffer Kabat og co. Foto: DRTV

"Vi havde set programmet før, så vi vidste godt, at de kan være nogle hårde negle. Men de var faktisk virkelig flinke, så man følte sig ikke angrebet. Men jeg havde været tidligt oppe. Vi skulle møde klokken 7.45, og det var inde ved Svanemøllen, så det var en lidt lang tur fra Helsinge."

"Jeg ville gerne være i god tid, så jeg stod op klokken fem. Jeg var meget spændt, så jeg havde heller ikke sovet så meget. Og i studiet er der en masse lys og varme på én. Man er på, og jeg kom til at stå lidt for meget på hælene, så der ikke kom så meget blodcirkulation rundt. Så kunne jeg pludselig mærke, at der kom sort flimmer i kanten af mit synsfelt. Så satte jeg mig ned," husker han tilbage i dag.

Heldigvis var produktionsselskabet og løverne hurtige til at hjælpe Kristoffer Kabat. Men kort tid efter optagelserne blev genoptaget, var den gal igen.

"De spurgte, om jeg var klar, og det var jeg. Men så fik jeg det dårligt igen og kom så ud af studiet og lå lidt ned."

Kristoffer Kabat kom dog ind i studiet, da it- og ejendomsmillionæren Peter Warnø bød 500.000 kr. for 10 pct. af virksomheden. Det tilbud afslog LimeLight, og de måtte derfor forlade studiet uden investering.

"Vi havde brug for en investering, så det var ikke så godt. Men vi havde allerede en anden investor i baghånden. Den investor ville ikke gå ned i valueringen. Derfor kunne vi ikke sige ja til tilbuddet. Så ville vi dolke den anden investor i ryggen."

Men selvom de ikke fik penge med fra Løvens hule, er ikke alt skidt. Langt fra faktisk. Kort tid derefter kom en anden investor på banen, der var klar til at smide én mio. kr. — altså 500.000 kr. mere end tilbuddet fra Peter Warnø.

"De synes, vi var fede og ville gerne investere. De tror på vores idé."

Men Kristoffer Kabat ærgrer sig stadig over, at de ikke fik en af løverne med.

"Det kunne stadig have været fedt at få en af løverne med, fordi de har noget erfaring, vi havde kunnet trække på. Det er jo også en stor del af det. Her er vores investorer mere nye i branchen," siger han og fortæller, at oplevelsen med programmet dog kun har været positiv.

"Vi har ikke haft så meget vækst, som vi havde drømt om, siden vi udgav appen sidste år. Men det har ændret sig, efter Løvens hule blev vist. Antallet af besøg steg markant under og efter showet, og vi fik 39 pct. flere brugere alene den aften og har nu sat rekord i antal brugere. Det er lovende."

Publiceret 01 March 2019 08:13