Lasse Quvang Rasmussen i kærlig omfavnelse med Socialdemokraties formand Mette Frederiksen til partiets kongres i september 2017. To måneder senere måtte han træde tilbage som DSU-formand efter upassende adfærd overfor adskillige kvindelige partikammerater.

Lasse Quvang Rasmussen i kærlig omfavnelse med Socialdemokraties formand Mette Frederiksen til partiets kongres i september 2017. To måneder senere måtte han træde tilbage som DSU-formand efter upassende adfærd overfor adskillige kvindelige partikammerater. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017

Ungdomspolitisk formand gramsede på kvinder

Lasse Quvang Rasmussen stoppede i 2017 i utide som DSU-formand, fordi fem kvinder stod frem og fortalte om 'grænseoverskridende' oplevelser med den daværende formand

Af
Jeppe Rafn

Da Lasse Quvang Rasmussen i november 2017 i utide trak sig som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), begrundede han tilbagetrækkelsen med, at han var overbelastet og udmattet.

Nu indrømmer den 29-årige tidligere ungdomsformand, at han løj om om årsagen til sin exit. Sent onsdag aften skrev han på sin Facebookside, at flere medier er på vej med den sandfærdige historie om, hvorfor han trak sig.

"Da jeg stoppede som DSU-formand for halvandet år siden, var det på grund af nogle episoder, som jeg dengang og i dag er uendeligt ked af, hvor jeg var grænseoverskridende i min adfærd over for nogle kvindelige medlemmer af DSU. Det gør mig ondt og det var aldrig min mening. Jeg havde ikke været mit personlige ansvar og mit formandsansvar bevidst, og derfor stoppede jeg som formand for DSU," skriver Lasse Quvang Rasmussen ifølge Lokalavisen Aarhus på sin Facebookside.

Lasse Quvang Rasmussen kommer fra Horsens og flyttede efter studentereksamen til Aarhus for at studere statskundskab. Samtidig var han aktiv i DSU og stillede i 2014 op til Europaparlamentsvalget, hvor han med støtte fra blandt andre Dan Jørgensen fik over 12.000 stemmer. Det var ikke nok til at komme ind, men den ivrige ungdomspolitiker fortsatte ufortrødent med at profilere sig og gjorde det så godt, at han i 2016 vandt kampvalget i DSU om at blive ny landsformand. Herefter flyttede han fra Aarhus til København og blev fuldtidspolitiker som DSU-formand.

Som DSU-formand gramsede han angiveligt løs på kvindelige partikammerater og ignorerede gang på gang sanktioner fra den daværende ledelse om at stoppe sin upassende opførsel.

Nuværende DSU-formand Frederik Vad Nielsen skriver i en pressemeddelelse, at fem kvinder til sidst stod frem i DSU's hovedbestyrelse og fortalte om deres oplevelser med formanden.

"Sagerne drejer sig om grænseoverskridende bemærkninger og befamlinger i forbindelse med aktiviteter i DSU. For de involverede kvinder skabte det et utrygt rum i vores fællesskab, hvilket selvsagt er helt uacceptabelt," skriver Frederik Vad Nielsen og fortsætter:

"Kvinderne har ikke ønsket, at denne sag skulle køres i pressen. Det har vi selvfølgelig respekteret, hvilket er baggrunden for, at DSU’s ledelse har håndteret sagen internt fra starten. Vi har hele vejen igennem været i kontakt med de involverede kvinder, og for os har det vigtigste været, at deres ord har vægtet højest i denne sag. Siden offentliggørelsen af seksuelle krænkelser i Liberal Alliances Ungdom, har der imidlertid været en meget stor medieinteresse for sagen. Derfor har vi sammen besluttet, at DSU nu udsender denne pressemeddelelse."

Publiceret 07 March 2019 09:16