Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock moosehenderson - stock.adobe.com

Chokeret Marianne advarer: - Jeg mødte en puma i skoven

Marianne Westphall mener, hun har mødt en puma i skoven ved Gl. Rye

Marianne Westphall er ikke i tvivl. Søndag, da hun var på travetur i skoven ved Gl. Rye, stødte hun på en vaskeægte vild puma, skriver Uge-Bladet Skanderborg.

Marianne havde smurgt en madpakke og havde vandreskoene på, da hun pludselig stod ansigt til ansigt med det store kattedyr i en stor lysning nord for Hejnæsvej 5 ved Gammel Rye.

"Noget stort kommer farende ind fra venstre side og stopper ude midt i lysningen. Den er brunliggrå og på størrelse med en hunløve, vil jeg mene. Jeg blev bange. Sådan en har jeg da aldrig set vild før," fortæller hun til Uge-Bladet Skanderborg.

Til avisen fortæller hun, at hun så lydløst som muligt forsøgte at holde sig skjult bag nogle grantræer, men at dyret opdagede hende.

"Den lægger sig ned præcis som en kat og går vagtsomt nærmere. Jeg tænkte: 'Hvornår springer den på mig?' Jeg nåede at tænke, at hvis jeg løb, ville den fange mig som et byttedyr, så jeg gik i stedet et par skridt frem, og så blev den forskrækket og hoppede væk," forklarer Marianne Westphall, som efter eget udsagn stadigvæk er så chokeret over oplevelsen, at hun ryster i kroppen bare ved at fortælle om det.

Advarer på facebook

Marianne Westphall har i en lokal facebookgruppe advarer løbere og andre som færdes i området. Her fortæller hun også, at hun har kontaktet Københavns Zoo for at få vurderet hendes observation.

Flere facebookbrugere mener, det Marianne har set, må være et andet dyr.

"Kan det være en guldsjakal? De er for nylig fundet i Midtjylland," spørger en, mens der også spekuleres i, at Mariannes puma i virkeligheden var en mårhund.

Men til det svarer hun:

"Gu' er det ej en mårhund eller noget af det andet, de ligger billeder op af. Jeg er ret sikker på, at det var en puma."

jn

Publiceret 18 March 2019 13:24