Foto: Liselotte Sabroe/ Niels Ahlmann Olesen/ Ritzau Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/ Niels Ahlmann Olesen/ Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Iranskfødte Anahita om omstridt fredagsbøn: "Jeg får kvalme, og alt i min mave vender sig"

Politiker Anahita Malakians mener, at forsamlingsfriheden blev godt og grundigt misbrugt ved Hizb ut Tahrirs fredagsbøn i går på Christiansborg Slotsplads.

Fredag afholdt organisationen Hizb ut Tahrir kombineret demonstration og fredagsbøn foran Christiansborg, mens det islamkritiske parti Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen havde taget

opstilling i en moddemonstration ikke langt derfra, hvor den på sædvanlig provokerende vis stod på koranafbrænding på havegrill.

De usædvanlige billeder af flere hundrede muslimer i bøn på slotspladsen har fået folketingskandidat for Nye Borgerlige, iranskfødte Anahita Malakians, til at stejle.

På facebook skriver hun:

"Nu siger jeg det, som det er, og det bliver ikke pakket ind i politisk korrekthed. Jeg får kvalme, og alt i min mave vender sig ved dette billede. Alt! Hvorfor? Fordi det er en ekstremistisk magtdemonstration på lige fod, hvis en flok nazister stod og heilede på Slotspladsen. Det er et billede på, at islamismen i Danmark er så udbredt, at det ikke bare manifesteres denne dag ved denne aktion, men også i dagligdagen, som vi tror stadig er baseret på danske værdier. Småt og langsomt - men så sikkert som alluha akbar i moskeen," lyder det fra Anahita Malakians, som samtidig sender moderate muslimer en alvorlig opsang med på vejen.

"Jeg er så skide træt af at se disse billeder, der står uimodsagt af de såkaldte demokratiske muslimer. I stedet for Paludan (Stram Kurs-leder, red.) så burde de netop have lavet en moddemonstration for at vise at ekstremister ikke skal udnytte deres private tro. Hvor fanden var I? I jeres stilhed sørgede I for, at vi andre, der ikke ønsker dette latterlige syn, pludselig er fremmedfjendske. Også selvom I selv skulle være imod synet. Men tavse er I - og så kalder I os for racister, der ikke skal stemmes på," tordner Nye Borgerliges 36-årige kandidat, der er indstillet som folketingskandidat af Gentofte Vælgerforening.

Hun kom selv til Danmark fra Iran som barn, da hendes forældre flygtede fra det iranske præstestyre. Før hun blev medlem af partiet Nye Borgerlige, opstillede hun for Venstre.

Læs hele hendes opslag nedenfor.

jn

Publiceret 23 March 2019 15:09