Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Victority - stock.adobe.com

Børn udsat for grov mobning i skoletaxa: Chauffør politianmeldt

Mødre til to specialskolebørn fra Sønderborg-området er rystede over den mobning, sønnerne har været udsat for af andre børn og taxachaufføren, som fragtede dem til og fra skole.

To drenge har i en skoletaxa været ofre for systematisk mobning og racisme på køreturen mellem hjemmet og deres specialskole i udkanten af Sønderborg.

I hvert fald hvis man skal tro forældrene, som nu har politianmeldt chaufføren, skriver JydskeVestkysten.

En lydoptagelse, som en af mobbeofrene har optaget på sin telefon for at dokumentere mobningen, afslører både andre børns mobning med ord som: "sorte neger", "negerdrengen" og "hans mor er en sort neger", men også at chaufføren intet gør fra at stoppe mobningen. I stedet kommer han tilsyneladende med kommentarer, som kan rumme seksuelle undertoner.

"Jeg bliver noget chokeret, da jeg hører optagelsen. Det er ikke kun drilleri men grov mobning," lyder det fra Pernille Solak, mor til den 10-årige dreng som har lavet optagelsen.

Sammen med Mia Jespersen, hvis 9-årige søn også har oplevet mobberiet, klagede hun først til skolen, som tog en snak med mobberne og bad busselskabet, der står for taxakørslen, tale med chaufføren.

Han fik ifølge JydskeVestkysten en opsang og en skriftlig advarsel af sin arbejdsgiver og Mia og Pernilles børn blev flyttet til kørsel med en anden taxa.

På skolen har man ifølge ledelsen også taget sagen alvorligt og gjort tilstrækkelige tiltag.

"Vi har taget hånd om sagen og reageret både i forhold til børnene og taxafirmaet," udtaler leder Trine Petersen.

Men Pernille Solak mener ikke, at en reprimande og flytning af børnene er nok. Hun mener slet ikke, at chaufføren fremover skal kunne bestride et job med kontakt til børn. Og da skolen ikke har politianmeldt ham, har hun nu taget initiativet.

"Vi har ikke råd til at sige, "hvis det sker igen". Vi skal gøre noget i stedet for at lukke øjnene. Ellers er vi medvirkende til, at børnene bevæger sig i miljøer, hvor krænkende adfærd og mobning bliver legalt. Skolelederen tror, hun har lukket munden på mig, men det løser jo ikke det generelle problem at flytte min søn til en anden taxa. For den anden chauffør kører stadig," siger Pernille Solak til JydskeVestkysten.

Kritik for at stå frem

På facebook fortæller Pernille Solak søndag, hvordan historien i medierne har medført flere kritiske kommentarer om, at hun blot er en hysterisk curlingmor, som ikke kan skelne mellem følelser og normalitet, og at hun burde have holdt historien udenfor offentligheden.

"Der har været mange overvejelser, inden jeg valgte at gå til offentligheden. Især hvor hårdt skal man kæmpe imod mobning? Min bevæggrunde er fuldt ud velovervejede! Hændelsen er vendt og drejet med forskellige mennesker, herunder professionelle og venner. Det var ud fra et etisk ståsted, at jeg ikke længere var i tvivl, at jeg som MOR ikke bare "blæser tingene op", men vi som voksne mennesker og hinandens MEDmennesker er forpligtede til at handle på, udtrykke og synliggøre, at VI har et ansvar, og som samfund ikke accepterer mobning og overgreb. Ud fra alt dette valgte jeg at åbne munden! Nu er det op til politiet og offentligheden, om de synes det er en relevant problemstilling. Jeg har gjort, hvad jeg kunne," lyder det fra Pernille Solak.

jn

Publiceret 14 April 2019 15:18