En stolt Mahmoud Zakaria Khatib troppede op på Albertslund Posten og fik månedens Hverdagens Helte-buket. Foto: due.

En stolt Mahmoud Zakaria Khatib troppede op på Albertslund Posten og fik månedens Hverdagens Helte-buket. Foto: due.

Mahmoud og hans fætter reddede mands liv, da lejlighed stod i flammer: "Det betyder alt for mig"

22-årige Mahmoud Zakaria Khatib er en af hverdagens helte, som tør gøre dét ekstra, der skal til, når medmennesker er i nød.

Det beviste han tilbage i december 2017, da han, sammen med sin fætter Mohammad, reddede en ældre mand ud af en brændende lejlighed. Det skriver Alberslund Posten, som har udråbt Mahmoud til månedens lokale helt efter en indstilling fra en anden Albertslundborger.

"Jeg har først set om det nu, og syntes det fortjener en anerkendelse at hjælpe så spontant", lød det i indstillingen.

Til Albertslund Posten fortæller Mahmoud om hans og fætterens redningsaktion, som foregik i beboelsesområdet Hedemarken:

"Jeg stod sammen med min fætter (Mohammad El Hayek fra Brøndby, red.) og røg en smøg, efter vi havde spillet noget indendørs fodbold. Så kunne vi pludselig lugte røg, og se der kom røg ud af en bygning", fortæller han.

Der var flammer, så de to fætre fik travlt med først at ringe til alarmcentralen og derefter ile med hjælp til beboerne i opgangen, hvor den kraftige brand nu havde omspændt lejligheden i flammer.

"Min fætter fik manden ud af lejligheden, mens jeg løb rundt og fik advaret de andre beboere om branden, og få dem i sikkerhed. Det var en ældre og lidt forvirret mand, der blev reddet ud. Han forsvandt ind i lejligheden igen, så jeg måtte tilbage og redde ham ud én gang til. Jeg tror ikke, manden forstod, hvad der foregik," siger Mahmoud.

Det viste sig at være en ret kraftig brand, hvor hele køkkenet stod i flammer, og der var rigtigt meget røg.

Mahmoud og Mohammads indsats er blevet anerkendt af Københavns Vestegns Politi ved politiets årlige uddeling af dusører.

"Politiet sagde, at vi havde været med til at redde et menneskeliv. Det blev jeg meget glad for. Det betyder alt for mig", siger en smilende Mahmoud.

Blomsterbuketten, som han i denne omgang modtager fra Albertslund Posten, har han en bestemt plan med.

"Jeg tror jeg vil give dem til min mor."

jn

Publiceret 30 April 2019 12:40