Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Kokkedal Skole advarede forældre mod Paludan-demonstration

Ledelsen på Kokkedal Skole opfordrede forældre til at lade deres børn deltage i pizza-arrangement på skolen under Rasmus Paludans demonstration

"Kære forældre, [...] Vi vil opfordre jer til at tage en dialog hjemmet hvorvidt det er hensigtsmæssigt at deltage i den slags demonstrationer."

Sådan lyder opfordringen fra ledelsen på Kokkedal Skole, der mandag på forældreintra opfordrede forældrene til at holde deres børn væk fra demonstrationen med Rasmus Paludan, skriver Uge-Nyt Fredensborg.

"Vi har i dag været rundt for at tale med eleverne om dette og vores anbefaling er, at man holder sig væk fra Holmegårdscenteret mellem kl. 18-20 for derved at undgå unødig ballade og opmuntring til uro," skriver ledelsen på forældreintra.

I stedet opfordrede ledelsen de unge til at deltage i et gratis arrangement, som organisationen Kokkedal På Vej havde arrangeret på Kokkedal Skole med pizza og sodavand og underholdning.

Over for Uge-Nyt forklarer afdelingsleder for udskolingen, Niklas Winstén, at baggrunden for opslaget var at gøre forældrene opmærksom på demonstrationen.

"Vi gør det, fordi der er mange forældre, som det her går hen over hovedet på. Og mange vågner først op når det er for sent," siger han.

Ifølge Niklas Winstén var det ikke meningen at holde de unge væk fra demonstrationen.

"Vi siger jo ikke, at de ikke må deltage i demonstrationen, og vi snakker heller ikke om demokratisk dannelse og så videre. Vi siger bare til forældrene, at de skal tage dialogen hjemme om hvorvidt det er en god idé at deltage i den slags," siger han og tilføjer.

"Sagen er, at når man deltager i den slags, så ved man ikke, hvordan det udvikler sig og hvordan udfaldet bliver, og om det bliver tolket på den ene eller den anden måde," siger han.

Niklas Winstén henviser til en tidligere demonstration, hvor det gik galt.

"Vi havde et eksempel for nogle år siden, hvor der var én der ubevidst kastede en sten efter en TV2-bil. Og det faldt rigtigt dårligt ud," siger han og tilføjer.

"Så de skal være bevidste om, hvad det betyder for området, når de deltager i den slags," siger han.

Niklas Winstén, understreger, at Kokkedal Skole kun lagde lokaler arrangementet som organisationen Kokkedal På Vej stod for.

"Vi viderebringer bare budskabet fra Kokkedal På Vej," siger han.

Publiceret 02 May 2019 10:17