TV: Sådan snyder du de IT-kriminelle

Mere end hver tiende dansker har været udsat for IT-kriminalitet. Alligevel er det de færreste danskere, der tænker på, hvilke forbehold man bør tage sig på nettet

Selvom 71% af alle danskere er bekymret for deres digitale sikkerhed, så er det de færreste der tager selv de mest almindelige forbehold imod hacking. Det viser en undersøgelse foretaget af Kaspersky.

Bloggeren Maria-Therese Pedersen er blandt de 12% af danskere, der har været udsat for IT-kriminalitet. Hun fik hacket sin e-mail, hvorfra der blev sendt nødråb til hendes bekendte om penge.

"Det er virkelig ubehageligt og grænseoverskridende, at der er nogen som kommer så tæt på ens privatliv. Så fik jeg en masse mails og min telefon kimede ned fra alle mulige mennesker om hvad det var for noget, at jeg skulle bruge penge til," siger Maria-Therese Pedersen.

Tror kun det sker for naboen

Undersøgelsen fra Kaspersky viser, at danskerne tror der er meget stor sandsynlighed for at blive ramt af IT-kriminalitet, men at det ikke er dem selv, der bliver ramt.

"Mange danskere tror, at IT-kriminalitet sker for naboen – men ikke en selv. Mange bliver først bevidst om farerne, når det først er sket for dem selv," forklarer IT-ekspert ved Kaspersky Lab, Thomas Damsgaard, som i tv-indslaget her på artiklen giver gode råd til, hvordan du beskytter dig mod IT-kriminalitet.

Kilde: Make Sense

Publiceret 06 May 2019 15:20