Mette Rahbek fra Alternativet. Foto: TV2 / Fyn

Mette Rahbek fra Alternativet. Foto: TV2 / Fyn

Valgplakater rives ned: Nu går kandidat til politiet

Mette Rahbek har fået fjernet 37 valgplakater i Odense og har meldt det til politiet. "Møgirriterende," siger den fynske folketingskandidat

Den fynske folketingskandidat, Mette Rahbek fra Alternativet, har fået fjernet 37 af sine valgplakater ulovligt fra hegnet ved Dyrskuepladsen i Odense. Noget hun nu har valgt at melde til politiet. Det bekræfter hun over TV 2/Fyn.

"Det er møgirriterende for mig, og fra et demokratisk synspunkt er det også ærgerligt. Vi er nogle kandidater, der ikke har et ret stort valgbudget, og derfor er plakater vigtige for vores synlighed," siger Mette Rahbek til TV 2/Fyn.

De 37 valgplakater svarer til cirka ti procent af hendes valgplakater.

Ved Dyrskuepladsen var der ifølge Mette Rahbek hængt omkring 100 valgplakater op, og de er alle fjernet. Alexander Grandt (S) og Kristian Guldfeldt (K) har også fået fjernet deres valgplakater.

Det vides ikke, hvem der har pillet valgplakaterne ned, men ifølge Mette Rahbek er det hverken Odense Kommune eller folkene bag Det Fynske Dyrskue, der har pillet dem ned. At valgplakaterne blev fjernet, blev opdaget onsdag.

Hun er sikker på, at valgplakaterne var hængt lovligt op. Hun håber, at der er videoovervågning i området, der kan afsløre, hvem der har fjernet plakaterne.

Ifølge Odense Kommune har kommunen lov til at pille valgplakater ned, hvis de hænger ulovligt. Hvis der hænger ulovlige valgplakater, vil politikeren dog få det at vide 24 timer før.

Christel Schaldemose (S), der stiller op til Europa-Parlamentet, fortæller til TV 2/Fyn, at hun også har oplevet, at hendes valgplakater er blevet fjernet. Hun har dog ikke meldt det til politiet.

Publiceret 18 May 2019 18:19