Screenshot af billedet fra Anders Hemmingsens profil.

Screenshot af billedet fra Anders Hemmingsens profil.

Stor forargelse på Instagram:

Skoleelever klædte sig ud som Islamisk Stat

Skole vil indføre udklædningskodeks, efter sidste skoledag-elevers Islamisk Stat-udklædning har vakt forargelse

Fredag kunne over 800.000 følgere af den populære Instagram-profil Anders Hemmingsen se et billede af seks unge drenge posere i Islamisk Stat- og gidsel-udklædning.

Var det ikke for gidslernes smarte håndtegn, kunne man have forvekslet det med en scene fra en af Islamisk Stats frygtelige henrettelsesvideoer, og det har fået følgere af Instagram-profilen til at tordne mod de unge menneskers valg af udklædning.

Det skriver BT.

Tre af drengene er klædt ud som IS-krigere, mens tre er udklædt som gidsler, og ifølge BT.dk er de unge mennesker fra Vorrevangskolen i Aarhus N.

Fredag fejrede de sidste skoledag, og her er det kutyme, at de elever, der skal videre fra folkeskolen, klæder sig ud, fester og kaster karameller ud til skolens andre elever.

Men de seks drenges udklædning falder ingenlunde i god jord hos den aarhusianske skole, der har fået Anders Hemmingsen til at tage billedet ned igen.

Skoleleder Søren Skalkhøj Petersen udtaler til BT, at han tager "stærkt afstand" fra udkædningen, og at episoden nu får skolen til at indføre et kodeks for, hvordan eleverne må klæde sig ud fremover.

"Det kan du være 100 procent sikker på," siger skolelederen til BT's journalist.

dp

Publiceret 25 May 2019 09:53