Peter Mygind blev udnævnt til karnevallets konge, en opgave han gik meget op i til stor fornøjelse for både tilskuere, dansere og tilsyneladende ham selv. Her danser han med sambadansere fra sambaskolen Poco Loco.

Peter Mygind blev udnævnt til karnevallets konge, en opgave han gik meget op i til stor fornøjelse for både tilskuere, dansere og tilsyneladende ham selv. Her danser han med sambadansere fra sambaskolen Poco Loco. Foto: Klaus Dreyer/Ritzau Scanpix

GALLERI FRA AALBORG KARNEVAL:

Bar hud, bajere og en berømthed - og knivstik i ansigtet

Fest og glade dage til Aalborg Karneval, hvor politiet dog traditionen tro også måtte rykke ud til et par voldsomme hændelser

Mens flere store, danske byer lørdag havde borgerne på gader og stræder for at marchere for klimaet, så var det i Aalborg en noget mere løssluppen march, der fandt sted.

Det var nemlig blevet dagen for det traditionsrige Aalborg Karneval, der altid er en kæmpe fest.

Titusindvis af aalborgensere og andre tilrejsende trodsede regnen - i flere tilfælde særdeles letpåklædt - og festede sig gennem den nordjyske bys gader, indtil den helt store fest som altid løb af stablen i Kildeparken.

I det farverige karnevalsoptog deltog også den kendte tv-vært, skuespiller og entertainer Peter Mygind, der blev udnævnt som karnevallets konge, og han så ud til at more sig kongeligt - ikke mindst med det kønne samba-damer, hvoraf flere fik en svingom med den storsmilende kendis.

Se billeder fra karnevallet herunder:

Når så mange mennesker er samlet på ét sted, og der samtidig bliver hældt procenter indenbords, så vil der være nok at se til for ordensmagten. Det plejer der, og det var der også lørdag, selvom politiet til TV2 Nord betegner karnevallet som roligere end tidligere.

Knivstik, voldtægt og spyd i låret

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi blev der skrevet 25 sager vedrørende overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt 90 sager for narkobesiddelse. I alt 11 personer blev anholdt, seks af dem blev sigtet for vold.

De to voldsomste sager vedrører dog knivstikkeri og voldtægt.

"Voldtægten er begået i forbindelse med karnevallet, og der er ikke anholdt nogen gerningsmænd," udtaler vicepolitiinspektør Poul Severinsen

En mand blev stukket i bryst og ansigt med en skarp genstand - formentlig en kniv eller en knust flaske.

En mand blev stukket i bryst og ansigt med en skarp genstand - formentlig en kniv eller en knust flaske. Foto: Local Eyes

Ved Kildeparken blev en mand ved 17-tiden stukket i brystet og i højre side af ansigtet med en kniv eller en knust flaske. Manden er uden for livsfare, og politiet afspærrede gerningsstedet for at foretage undersøgelser.

Takket være vidner kunne politiet dog let anholde den formodede gerningsmand, da flere personer, der så hændelsen, holdt ham tilbage.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør søndag.

Ifølge TV2 Nord fik en ung kvinde i 20'erne et spyd i låret, da hun faldt i færd med at kravle over et gelænder med små spyd på.

"Karnevallet er generelt afholdt i en god stemning, på trods af de sager der har været," siger Poul Severinsen.

dp

Publiceret 26 May 2019 09:07