Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Monkey Business - stock.adobe.com

Mandlig lærervikar fyret fra skole: Begrundelse - pigerne var for vilde med ham

Begrundelserne var ikke ok, da folkeskole fyrede 19-årig lærervikar

En 19-årig mandlig folkeskolevikar har vundet en strid mod sin tidligere arbejdsgiver i Ligebehandlingsnævnet. Det oplyser nævnet selv.

Lærervikaren, som blev ansat på folkeskolen i august sidste år, underviste i 7.-9. klasse, men allerede et par måneder senere blev han afskediget med den begrundelse fra skolen, at der var for lille aldersforskel mellem lærervikaren og eleverne og, at pigerne i de ældre klasser ”var vilde med ham”. Skolens viceinspektør oplyste, at skolen derfor ønskede at ansætte lidt ældre personer.

Det er dog almindeligt at ansætte unge vikarer på folke- og privatskoler, og den 19-årige har også argumenteret i sagen, at unge mennesker sagtens kan agere som vikarer og undervisere, også når det gælder ældre klassetrin, såfremt de faglige kompetencer er gode nok.

Den 19-årige mente, at han var blevet udsat for forskelsbehandling på grund af alder og køn, og at han har været udsat for sexchikane. De to første punkter gav Ligebehandlingsnævnet ham ret i. Lærervikaren er blevet tilkendt en godtgørelse svarende til omkring ni måneders løn, oplyses det.

jn

Publiceret 27 May 2019 14:29