Debat: Hæv straffen for at sælge stoffer til unge

Af
Mette Abildgaard

gruppeformand (K)

opstillet i Nordsjællands Storkreds

Man skal være et koldt og kynisk menneske, for at kunne sælge stoffer til mindreårige. Tænk, at lokke unge mennesker ud i et stofmisbrug for at kunne tjene nogle hurtige penge. Men det findes der faktisk mennesker i vores land, der tilsyneladende har det helt fint med. Måske er det fordi, at straffen for det i dag ofte er alt for mild. Man burde selvfølgelig komme direkte fængsel for det – hver gang. I Det Konservative Folkeparti foreslår vi at fordoble straffen for salg af narkotika til mindreårige. Alle pushere der sælger hårde stoffer til de unge, skal i fængsel.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at bekæmpe stoffer blandt vores unge. Men det går desværre ikke så godt. Tallene er alt for høje. Mere end 18.000 unge drenge og piger siger, de har prøvet hårdere stoffer end hash inden for den seneste måned. Det tal har ikke været højere i 15 år. Det er et kæmpe skred, der er ved at ske. Og her i Nordsjælland døjer vi med et højt forbrug af stofferne MDMA og kokain. Og forbruget er stigende. Mange forældre i vores del af landet må bekymret se deres unge tage til gymnasiefest, hvor de hårde stoffer desværre er alt for udbredte. Som nybagt mor er jeg heldigvis ikke selv i den situation endnu, men jeg forstår godt, hvis nogle forældre er fristede til at nægte deres børn at tage i byen og til fest.

Narkotika ødelægger mennesker, og det er som gift for en ungdomsgeneration, hvis det bliver normalt at tage stoffer, når man fester. At opsøge mindreårige og sælge stoffer til dem er direkte samfundsnedbrydende adfærd, og det er på tide, at vi straffer det meget hårdere.

Vi svigter vores børn, hvis vi svigter i kampen mod stoffer.

Publiceret 28 May 2019 11:32