Arkivfoto: JN

Arkivfoto: JN

Vrikkende hofter indtager Rådhuspladsen: Alle er inviteret med til efterfest

Vejret er ikke ligefrem prængende denne lørdag, men alligevel er fjer, glimtende pailletter og festlige sambarytmer fundet frem til årets Copenhagen Carnival, som klokken 10 sætter gang i den store parade fra Kongens Nytorv i København.

Men noget er nyt i år. Det store show efter paraden ikke bliver afholdt i Fælledparken men derimod på Rådhuspladsen for at holde omkostningerne nede. Det oplyser karnevallet.

"Vi har valgt at nedskalere Copenhagen Carnival til en enkelt dag og én scene i år, da vi er ved at genopfinde og genopbygge karnevallet fra bunden - og vi vil være helt sikre på at det løber rundt. På grund af nedjusteringen har bestyrelsen samtidig valgt at takke nej til bevillingen fra Københavns Kommune, da vi ikke er sikre på at kunne leve op til alle de krav der følger med," siger karnevalsleder Louise Kubert.

Copenhagen Carnival har de seneste år kæmpet med økonomien, og den årlige begivenhed var meget tæt på at blive aflyst sidste år, for første gang nogensinde siden 1982. Men et hold af ildsjæle har kæmpet en kamp for at stable et spektakulært show på benene og det hele udfolder sig på lørdag. Derudover har de allieret sig med nogle folk fra andre Festivaler, bla. RF Experience, der er en del af Roskilde Festival, som hjælper med at afvikle dagen.

”Vi har fået stablet noget vildt fedt på benene for ganske få midler, som Københavnerne godt kan glæde sig til. Der er lånt ting i øst og vest for at det overhovedet kan lade sig gøre, og alle der er inde over støtter ekstra meget, af ren og skær kærlighed til karnevallets overlevelse. Så efter den traditionsrige Strøgparade vil der være et tætpakket sceneprogram med små 1000 danske og udenlandske artister, der kommer og optræder," siger Louise Kubert.

Paraden går klokken 10.00 fra Kongens Nytorv gennem strøget og ender på Rådhuspladsen, hvor det store karnevalsshow tager over fra klokken 12.00-24.00 med gratis adgang for alle.

jn

Publiceret 08 June 2019 09:39