Foto: Mathilde Grafstrøm

Foto: Mathilde Grafstrøm

Naturlige danske kvinder viser dem selv nøgne i ny stor fotobog

Fotoprojektet Female Beauty findes nu også i bogform

Fotokunstner Mathilde Grafström har de seneste seks år fotograferet hundredevis af nøgne danske kvinder under titlen Female Beauty med det formål at vise, at alle kvinder kan være smukke, blot de finder en naturlig tilstand at være i.

Det er gennem årene blevet til fotoudstillinger på centrale steder både i Danmark og udlandet. Blandt andet på Nytorv i København og i Tokyo og Ukraine.

Nu er hun udkommet med en 800 sider stor fotobog i A4 format, hvori hun præsenterer 60 udvalgte modeller af de mange kvinder, hun har fotograferet. Det er, som altid i Mathildes billeder, helt almindelige kvinder med kroppe i alle tænkelige former.

I bogen fortæller Mathilde om, hvorfor hun valgte at starte kunstprojektet. Fra starten har hun været motiveret af mødet med de ofte unge modeller, som tynget af et negativt selvbillede, mangler selvtillid og selvværd.

Hun fortæller om de ødelæggende konsekvenser af det negative selvbilledet, som hun kender fra sig selv, og som hun ser påvirker de kvinder hun møder. Hun taler om angst, depression og somme tider den ultimative konsekvens af selvhadet: nemlig selvmordet. Mathildes pointe er, at der er meget vi kan gøre for de unge – først og fremmest må vi hjælpe dem til at elske sig selv, som de er.

I bogen hører du også om kunstprojektets dramatiske historie. Da projektet begyndte at dukke op i medierne, var det nemlig ikke let. Hverken for Mathilde, som skulle vænne sig til at være på offenligt, eller for offentligheden, som til tider havde svært ved at acceptere Mathildes nøgenbilleder i bybilledet, hvilket førte til kraftige reaktioner.

Bogen er udkommet på Livskvalitetforlaget og indeholder mere end 2.000 billeder. Kan købes her.

Foto: Mathilde Grafstrøm

Foto: Mathilde Grafstrøm

jn

Publiceret 19 June 2019 00:00