De sørgelige rester af sankthansbålet lørdag morgen. Nu skal der laves et nødbål, og borgerne kan hjælpe til. Foto: due.

De sørgelige rester af sankthansbålet lørdag morgen. Nu skal der laves et nødbål, og borgerne kan hjælpe til. Foto: due.

Sankthansbål brændt af før tid

Man er velkommen til at lægge grene og kviste søndag formiddag, lyder det fra EMUSOs Støtteforening

Af
Finn Due Larsen

Søndag aften er der sankthansfest ved Kulturhuset i Smørum, men nogen har åbenbart ikke kunnet vente indtil da med at se bålet blive brændt af.

Natten til lørdag blev der sat ild til den stak der var gjort klar til sankthansbålet, som gik op i flammer.

Ifølge folk i nærheden stod bålet i flammer ved 2-tiden i nat, og derfor var gode råd dyre lørdag for EMUSOs Støtteforening, der står som arrangør af midsommerfesten.

Fra Materialegården lød det, at man ikke har mulighed for at hjælpe i weekenden. Men arrangørerne slår fast, at man ikke lader sig slå ud af hærværk, og vil klare ærterne selv:

"Vi skaffer et nødbål. Vi har heldigvis en bred bekendtskabskreds, der hjælper med at indsamle materiale", siger Charlotte Nykjær fra EMUSOs Støtteforening.

"Så vi satser på at vi har et bål søndag aften. Det er ikke sikkert det bliver lige så stort, men vi tør godt love der bliver både et bål og en fest", slår hun fast.

I den forbindelse kan borgere i Smørum og omegn også hjælpe til. Har man grene, kviste eller lignende liggende, må man gerne komme og lægge det på bålet.

"Men kom ikke med det før søndag formiddag. Vi venter til der med at stable et nyt bål op", siger Charlotte Nykjær - med henvisning til risiko for endnu en for tidlig afbrænding...

EMUSOs Støtteforening overvejer nu en anmeldelse for hærværk til politiet.

Sankthansfesten i Smørum begynder klokken 18, og der er blandt andet gymnastikopvisning og båltale med byrådsmedlem Anne-Mie Højsted på programmet.

Publiceret 22 June 2019 16:05