Foto: Forsvaret

Sankt Hans: Her kan du se Dannebrogs-F16

Forsvaret sender det Dannebrogsmalede F16 fly i luften sankthansaften

Når Sankt Hans søndag fejres med bål og sang i hele landet, vil det igen være muligt at se det F-16 kampfly, der er malet i Dannebrogs farver.

”Det var en stor succes, da vi i sidste weekend fejrede Valdemarsdag og 800-års dagen for Dannebrog med at tilføje den malede F-16 til vores afvisningsberedskab og flyve en tur over landet. Derfor vil vi give flere danskere mulighed for at se flyet i aktion på Sankt Hans,” siger chef for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Uffe Holstener, på forsvarets hjemmeside.

Forsvaret oplevede gennem hele lørdagen en stor interesse for det malede fly, og folk skrev på Forsvarets sociale medier, at de gerne ville have set flyet over deres by.

”Jeg er selv rigtig ærgerlig over, at det kun var en del af Danmark, der blev tilgodeset på grund af brændstofbegrænsninger, og at jeg efter København måtte afbryde ruten til Odense grundet vejret. Interessen for at se flyet er så stor, at vi nu laver endnu en flyvning med en lidt anden rute,” siger Uffe Holstener.

Dannebrogs-F16 letter fra Skrydstrup søndag 23. juni klokken 18.00 og flyver over Falster, Bornholm, Sjælland, Kattegat og videre til Frederikshavn og ned langs den jyske vestkyst, inden den klokken 20 er tilbage i Skrydstrup.

Her er ruten for F16 flyet sankhansaften.

Her er ruten for F16 flyet sankhansaften. Grafik: Forsvaret

F-16 kampflyet vil være malet som Dannebrog i resten af dets levetid, så det vil blive muligt at se flyet, når det passer sit arbejde som en del af afvisningsberedskabet og ved flere andre lejligheder, såsom Air Shows i ind- og udland.

”Flyet er en fast del af vores afvisningsberedskab, som dagligt flyver afvisningsoperationer og træningsture over dansk luftrum. Derfor vil det fra tid til anden være muligt at se Dannebrog over landet,” siger Uffe Holstener.

jr

Publiceret 23 June 2019 00:00