Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet, Pia Olsen Dyhr fra SF, Pernille Skipper fra Enhedslisten og Morten Østergaard fra Radikale efter de afsluttede regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg, tirsdag 25. juni 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet, Pia Olsen Dyhr fra SF, Pernille Skipper fra Enhedslisten og Morten Østergaard fra Radikale efter de afsluttede regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg, tirsdag 25. juni 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Så lykkedes det: Mette Frederiksen ny statsminister

Efter næsten tre ugers intense forhandlinger er Danmarks nye regering på plads.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten har indgået en politiske aftale, som betyder, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet danner en mindretalsregering. Det skriver dr.dk.

"Vi kunne ikke vide, om det ville lykkes, da vi gik i gang. Det er fire partier med en meget forskellig historie og forskellige holdninger. Nu er vi kommet i mål. Dermed viser vi, at når danskerne går ned og stemmer, som de gjorde, så kan et nyt flertal omsætte deres håb til konkret handling," siger Mette Frederiksen.

Den nye regering politik er formuleret ned i en skriftlig aftale med støttepartierne, og her er hovedpunkterne minimumsnormeringer, mindre ulighed og en bindende klimalov, som skal reducere udslip af drivhusgasser med 70 procent inden 2030, skriver dr.dk.

Mette Frederiksen skal præsentere den nye regering for Dronning Margrethe i dag onsdag.

jn

Publiceret 26 June 2019 08:48