Løve havde gemt sig for de ansatte i dyrepark.

Løve havde gemt sig for de ansatte i dyrepark. Modelfoto: Adobe Stock

Løve forsvundet i dansk dyrepark: Skytter stod klar til at skyde

De ansatte kunne ikke finde en af løverne i dyreparken, som derfor lukkede løveanlægget og ekskorterede gæsterne ud

Forrige søndag fik ansatte og gæster i dyreparken Zootopia Givskud Zoo formentlig ekstra sved på panden i sommervarmen.

Parkens løver bliver talt adskillige gange om dagen, og de ansatte patruljerer i traktor dagen igennem for at holde styr på, hvor alle løverne er. Men en af parkens løver var forsvundet, og de ansatte kunne simpelthen ikke finde den store og farlige kat i løveanlægget, som derfor blev lukket ned og tømt for gæster.

"Sandsynligheden for, at løven skulle være sluppet ud, var meget lille. Men sikkerhed er essentielt for os, og derfor valgte vi at lukke anlægget ned fra sidst på eftermiddagen og nogle timer frem," siger Zootopia-direktør Richard Østerballe til vafo.dk.

"Vi havde på fornemmelsen, at hun måtte sidde i et træ. Det er ikke så usædvanligt, og når vi af og til ikke lige kan finde en løve, er det ofte fordi, de er kravlet op i et træ i anlægget, og så bliver de lokaliseret ret hurtigt. Lige præcis denne søndag eftermiddag var det også vores formodning. Men vi kunne bare ikke finde hende. Derfor valgte vi at eskortere vores gæster ud af anlægget, så vi kunne lede efter hende. Og fordi det drejede sig om stor farligt et dyr, havde vi skytter parat."

Gudskelov blev der ikke brug for skytter. Efter et par timer blev løvinden fundet og genforenet med resten af flokken. Hun havde gemt sig højt oppe i et træ.

"Selvom det er store dyr, kan de godt gemme sig. Især her om sommeren når der er fyldige trækroner med masser af blade. Så det var, som vi havde forventet," siger direktøren vafo.dk.

Løvinden kom tilbage til flokken, og så kunne hverdagen genoptages i Zootopia, hvor der aldrig er sluppet en løve ud blandt gæsterne.

"Vi har rigtig megen sikkerhed omkring dyrene i parken, men når der sker noget uventet, vil vi hellere sætte det store skyts i gang og så nedskalere derfra for at sikre gæster og personale. Jeg forstår godt, at nogle gæster kan være blevet urolige, når snak om en forsvunden løve breder sig. Men der opstod ingen panik, og vores personale havde fuldt ud styr på situationen," siger Richard Østerballe.

jr

Publiceret 27 July 2019 09:00