Foto:

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Populært løb kommer til Danmark: Mudderløb for hunde og deres ejere

For første gang afholdes velgørenhedseventet Muddy Dog i Danmark

Det engelske løb 'Muddy Dog', der sender hunde og deres ejere ud på en løbetur med masser af mudder og vand for at samle penge ind til svigtede dyr, kommer for første gang til Danmark. Det afholdes 1. september i Hillerød og 15. september rammer løbet Aarhus.

Muddy Dog er ikke for de vandforskrækkede. For deltagerne venter en dag med masser af mudder og vand, hvor hund og hundeejer sammen skal kravle, gå og løbe igennem en tre kilometer lange bane fyldt med sjove, våde og mudrede forhindringer, lyder beskrivelsen af løbet.

”Det er fuldstændig i tidens ånd, at man ikke bare selv skal have en aktiv hverdag, men man også skal sørge for, at de firbenede familiemedlemmer får rigeligt med motion. Muddy Dog 2019 opfylder begge dele; det er en aktiv dag, hvor både hund og ejermand får mulighed for at pjaske og lege i den skønneste natur. Og så støtter det en virkelig god sag,” siger fundraisingchef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg, i en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Idéen til løbet kommer fra Battersea i England, hvor man har afholdt lignende motionsløb siden 2015 og har haft flere tusinde deltagere. Det er så populært, at det har bredt sig til resten af landet, hvor der meldes om udsolgte pladser.

Når man køber billetter til Muddy Dog 2019, støtter man samtidig de svigtede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater i Danmark. Hver dag hele året rundt indleveres svigtede dyr til internaterne, hvor der arbejder et dedikeret personale og en stab af frivillige med at give dyrene en ny chance. Sidste år fandt Dyrenes Beskyttelses internater nye hjem til mere end 5.000 dyr.

Praktiske oplysninger

  • Ruten er cirka tre kilometer lang med forskellige forhindringer på banen – såvel vand som mudder. Alle hunde kan deltage, så længe de er socialiserede, vant til andre hunde og i rimelig form til at kunne gennemføre ruten. De skal desuden være vaccinerede og have den lovpligtige ansvarsforsikring. Maks en hund pr. voksen deltager.
  • Tid og sted, Muddy Dog Hillerød: 1. september kl. 10:00, Firmaidræt Hillerød, Milnersvej 35, 3400 Hillerød
  • Tid og sted, Muddy Dog Århus: 15. september kl. 10:00, Aarhus Firma Sport, Paludan-Müllersvej 110, 8200 Aarhus N.
  • Pris: 250 kr. for en hund og en voksen – 150 kr. for yderligere voksen – 50 kr. for barn. Overskuddet går til svigtede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Publiceret 27 July 2019 09:43