Politiker i shitstorm og politianmeldt:

"Noget svineri"

Den lokale DF-politiker lægger sig fladt ned og beklager, at han tweetede et billede af sig selv med automatvåben med teksten "I forsvar mod islamister". Det er et pivhamrende dårligt opslag og helt uden for skiven, erkender han overfor Ugebladet

Af
Morten Timm

En massiv shitstorm har ramt Glen Madsen, Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Hørsholm, på de sociale medier efter han tweetede et foto med sig selv som udsendt soldat på Balkan, bevæbnet med et automatvåben, og teksten "I forsvar mod islamister".

"Noget svineri," kalder Hørsholmborger Ditte Marcher, opslaget fra Glen Madsen, som de sidste døgn har floreret på Facebook - og hvor kritikken mod DF-politikeren for alvor har taget fart.

Selv fortryder han bitterligt opslaget, som var lagt ud i en helt anden sammenhæng og som han selv fjernede fra Twitter efter et kvarter. Men da var det for sent.

Det har nu heller ingen formildende omstændigheder for Ditte Marcher, der mener, at Glen Madsen er gået alt for langt. Derfor har hun onsdag morgen politianmeldt ham i forhold til terrorparagraffen, som hun mener, at det juridisk hører under.

"Når han skriver islamister angriber han ikke kun islam, men alle mennesker der praktiserer islam. Han krænker en stor gruppe, og muslimer bliver ramt af det her. Selvom han skriver 'forsvar', så opfatter man det som at gå til 'kamp' mod. Han ægger til vold, polarisering og terror mod en anden befolkningsgruppe. På den måde gør han vores land en lille smule farligere," fastslår Ditte Marcher.

Væmmeligt og usmageligt

Hun tilføjer, at han skulle have skrevet 'til forsvar mod radikalisering', hvis han skulle noget.

"Og så to dage efter det, der skete i Norge. Det er ikke stuerent. Han sidder i byrådet og er en rollemodel," siger Ditte Marcher.

Hun er ikke i tvivl om, hvad der var sket, hvis en flygtning eller imam havde stået med et automatvåben i hånden og skrevet "Til forsvar mod kristendommen".

"Så var PET rykket ud, og der var blevet viftet med terrorparagraffen. Men Glen Madsen kan som etnisk dansker tillade sig at gøre noget mere end, hvis han hedder Muhammed," mener Ditte Marcher, der tidligere selv har været muslimsk gift, og udmærket kender Glen Madsen, fordi de begge bor i Ådalsparken.

Udover politianmeldelsen overvejer hun at kontakte boligselskabet for at få ham smidt ud af bebyggelsen.

Andre på sociale medier har kaldt DF-politikerens tweet for 'væmmeligt', 'usmageligt', 'en bevidst provokation for at fremme DFs politik', 'Danmarks svar på Brenton Tarrant' og at 'man som tidligere soldat ved, at man ikke lægger billeder af sig selv med våben ud på de sociale medier".

Lægger sig fladt ned

Selv lægger Glen Madsen sig da også fladt ned efter at have befundet sig i shitorkanens øje det seneste døgn.

"Ja, det er dårligt lagt op. En dårlig følgetekst. Et helt igennem pivhamrende dårligt opslag, der rammer totalt uden for skiven. Og kunne jeg skrue tiden tilbage og gøre det om, så havde jeg ikke lagt det op," siger en brødbetynget Glen Madsen til Ugebladet.

Han erkender blankt, at han er selvforskyldt i hele miseren, men afviser pure, at de motiver, han bliver skudt i skoene, har noget som helst med hans tweet at gøre.

"Jeg er da drøn ked af det, og jeg kan godt forstå, at det skaber den reaktion og forargelse. At det kan misforstås, på trods af det var lagt op i en anden forbindelse. Jeg indrømmer, at det er malplaceret," lyder det videre fra DF'eren.

Glen Madsens tweet fra torsdag aften 8. august, som ifølge ham selv kun lå på det sociale medie Twitter i 15 minutter, før han pillede det af.

Glen Madsens tweet fra torsdag aften 8. august, som ifølge ham selv kun lå på det sociale medie Twitter i 15 minutter, før han pillede det af.

Men han er også nødt til at sige, at da opslaget begyndte at florere på Facebook, så var det ude af kontekst og manipuleret i forhold til, at det skulle være lagt ud efter angrebet på moskéen i Norge.

"Det passer ikke. Jeg tweetede det torsdag aften (8. august - red.) i en reaktion på en debat i Ekstra Bladet, som jeg synes var ude på et overdrev. Det var om nogle unge borgerlige politiker, der var afbilledet med våben og teksten "I kamp mod de røde". Men allerede få minutter efter mit tweet kunne jeg godt se, at mit indspark gav nogle reaktioner - herunder om skyderier i USA - som jeg slet ikke havde tænkt på og et kvarter efter mit tweet var kommet på, pillede jeg det af igen," oplyser Glen Madsen.

Bliver til fake news

Debatten på Twitter ebbede forholdsvis hurtigt ud, indtil nogle lagde DF-politikerens tweet på Facebook og relaterede det til moské-angrebet i Norge og alle muslimer.

"Så bliver det til fake news - og misbrugt i en helt forkert kontekst. Det synes jeg ikke er fair. For dem der kender mig ved, at der ikke er noget voldeligt i mig. Jeg afskyr vold," pointerer Glen Madsen.

Han ønsker ikke at kommentere politianmeldelsen, men oplyser om det omdiskuterede foto, at det er taget for 15 år siden, da han var udsendt soldat på Balkan med den opgave at beskytte civile, herunder muslimer.

Fakta

Om islamisme:

  • Islamisme er en betegnelse, der bruges om mange forskellige bevægelser, der har som fælles træk, at de mener, at islam bør være fundamentet for statens indretning. Desuden arbejder de aktivt (socialt eller politisk) for at virkeliggøre målet om den islamiske stat.
  • Der er store uenigheder mellem forskellige islamistiske bevægelser, både med hensyn til, hvordan de mere konkret forestiller sig, at et islamisk samfund skal se ud, og med hensyn til, hvilke midler de ønsker at anvende for at fremme deres mål.
  • Overordnet kan bevægelserne deles i to grupper, der ofte har haft konfrontationer og magtkampe med hinanden i muslimske lande.
  • Den ene gruppe anser vold og terror som et middel til at nå målet. Det gælder således organisationen Al-Qaeda.
  • Den anden gruppe, som er langt den største, tror på en fredelig reform af islam, bl.a. via islamiske velgørenhedsorganisationer, der skal medvirke til at skabe folkelig opbakning bag ideen om en islamisk stat.

Kilde: Wikipedia

Publiceret 14 August 2019 15:09