Ét af præparaterne kunne Hørsholmborger Torry Lindstrøm ikke få udleveret: ”Du har 16 piller tilbage”, sagde ekspedienten på Kongevejens Apotek.

Ét af præparaterne kunne Hørsholmborger Torry Lindstrøm ikke få udleveret: ”Du har 16 piller tilbage”, sagde ekspedienten på Kongevejens Apotek. colourbox.com

DEBAT:

Afvist på apoteket med "du har 16 tabletter tilbage"

Det er både uforskammet og ydmygende at blive sendt hjem fra apoteket som en anden junkie, der har forsøgt at tuske sig til nogle at apotekets stærkere sager. Det vil jeg ikke udsættes for igen, skriver Torry Lindstrøm i et indlæg

Af Torry Lindstrøm, Ved Højmosen 41, Hørsholm:

Forleden gik jeg på Kongevejens Apoteksfilial i Hørsholm for at få fyldt medicinskabet op med tre forskellige slags piller, som jeg var ved at løbe tør for.

Men nej, ét af præparaterne kunne jeg ikke få udleveret: ”Du har 16 piller tilbage”, sagde ekspedienten.

Jeg blev ærlig talt himmelfalden. Der er tale om et banalt præparat mod kolesterol, men det er åbenbart for farligt for en pensionist at have liggende, skønt jeg nogle dage senere sagtens kunne få 100 piller udleveret.

Forklaringen skulle være, at min læge har udskrevet recepten til udlevering hver tredje måned, og så skulle jeg ikke komme rendende her og hente dem 16 dage for tidligt.

Jeg bad om at få at vide, hvor tidligt jeg så kunne komme og hente piller, 14 dage før, en uge?

Det synes jeg ikke, at jeg fik noget klart svar på. Men jeg må altså gå på apoteket en gang til.

Det er både uforskammet og ydmygende at blive sendt hjem fra apoteket som en anden junkie, der har forsøgt at tuske sig til nogle at apotekets stærkere sager. Det vil jeg ikke udsættes for igen.

Derfor vil jeg udbede mig apotekets retningslinjer for udlevering af medicin før receptens ikrafttræden, så jeg kan informere mine jævnaldrende.

Man må altså først komme fem dage før en recepts ikrafttræden og få udleveret sin medicin. Det havde været praktisk, om apotekerne informerer sine kunder om del slags restriktioner. Der er fx masser af plads på kassebonerne.

Alexander Wiberg-Hansen, cand. pharm og souschef på Hørsholm Apotek, svarer:

Jeg beklager, at du har haft en dårlig oplevelse på Kongevejens Apotek. Men vi overholder ganske enkelt lovgivningen, for det er suverænt lægen, der bestemmer intervallet for, hvor meget medicin man må hente og hvor ofte. Det står i Receptbekendtgørelsen.

Vi søger så vidt muligt inden for lovens rammer at være fleksible. Vi har derfor en intern praksis for, at man som udgangspunkt kan hente medicinen 5-7 dage før det tidspunkt, lægen har fastsat. Det kan vi dog fravige, hvis der foreligger særlige omstændigheder - fx at kunden skal på ferie eller lignende.

Omvendt kan der være omstændigheder, der gør, at vi holder os strikt til det interval, lægen har fastsat. Eksempelvis, hvis der er tale om afhængighedsskabende lægemidler. Vil man undgå den situation, som du beskriver, skal man bede lægen om at ændre på intervallerne – og det opfordrer vi dig fortsat til at gøre.

Publiceret 05 September 2019 10:19