Arkivfoto.

Arkivfoto.

Mindeord: En stor naturelsker er gået bort

Naturelskeren, ildsjælen og ikke mindst forkæmperen Alf Blume er efter lang tids sygdom gået bort

Den mangeårige formand for Danmarks Naturfredningsforening i Furesø, Alf Blume, er efter længere tids sygdom gået bort. Det oplyser foreningens nuværende formand, Carsten Juel, skriver Furesø Avis.

De fleste i Furesø kender Alf Blume. Manden med skægget, der altid kom på cykel med sin hund løbende ved sin side. Manden, der elskede naturen højt og som formand for DN Furesø kæmpede med hele sit hjerte for at passe den, og manden, der tog de smukkeste billeder.

Alf Blume har leveret mange billeder til Furesø Avis gennem tiden. Dette er fra et af de historiske flyarrangementer på den gamle flyvestation i Værløse.

Alf Blume har leveret mange billeder til Furesø Avis gennem tiden. Dette er fra et af de historiske flyarrangementer på den gamle flyvestation i Værløse.

Allerede som barn bankede Alfs hjerte for naturen. Han blev født på Amager men voksede op i Værløse. Hans far var lærer i naturhistorie, og det var fra ham kærligheden til naturen kom.

"Min far var virkelig et naturmenneske, og hans øje for naturen, har jeg arvet. Han skulle altid ud at vippe ting og se, hvad der var nedenunder" har Alf Blume fortalt i et interview på dn.dk tilbage i juni 2017.

Det er også i det interview, at Alf Blume fortæller, hvordan han som 11-årig opfostrede en skade fra helt lille, og som stor fugl ventede på ham i træet uden for skolen. Når Alf fik fri, fløj skaden ned og satte sig på hans skulder.

Dyr gav lommepenge til knallert

Som 11-årig tjente Alf Blume sine første penge på sit kendskab til naturen. En konservator, der leverede konserverede dyr til landets skoler, bad nemlig Alf og nogle kammerater om at finde firben og stålorme.

"Han gav penge for de dyr, vi kunne indbringe. Det kunne være 2 kroner for et skovfirben og 3 kroner for en stålorm. Han kunne også finde på at lave bestillinger, for eksempel sige at han skulle have nogle meget store snoge, og så gik vi ud og fandt nogle meget store snoge", fortæller Alf Blume i interviewet fra 2017.

Pengene fra konservatoren sparede Alf Blume op, og der blev til sidst nok til både en cykel og en knallert.

Som voksen skiftede Alf Blume indsamlingen af dyr ud med at tage billeder af naturen i stedet, og det blev en stor passion for ham - og mange har beundret hans billeder blandt andet i Furesø Avis men sandelig også mange andre steder.

Naturen var en stor passion

At Alf Blume brændte for at passe på naturen kan alle, der har stiftet det mindste bekendtskab med ham, skrive under på. Passionen havde dog også en bagside, for to gange måtte Alf Blume opleve, at hans bil blev smadret, fordi nogen var så utilfredse med de restriktioner, han havde fået indført for at beskytte naturen. Men passionen gav ham heldigvis flere gode oplevelser. Nogle af dem var cykelturene på flyvestationen.

Alf Blume fangede for år tilbage dette billede af en stork.

Alf Blume fangede for år tilbage dette billede af en stork.

For år tilbage indførte Furesø Kommune guidede cykelture på den gamle flyvestation i Værløse. Her var Alf Blume turguide, og han elskede det.

"Nogle gange kommer der 40, andre gange kommer der to. Jeg er ligeglad, for jeg nyder turen hver gang", fortalte Alf Blume til dn.dk, hvor han også afslørede, at de lokale politikere en gang imellem deltog på cykelturene - og det brugte Alf Blume til at fortælle om, hvorfor flyvestationens natur er så vigtig at passe på.

Den ultimative naturoplevelse

Selvom mange uden tvivl føler, at de kender Alf Blume, er der måske en velbevaret hemmelighed om ham. Han elskede at paraglide - også selvom det kostede ham brækkede arme, ben og ryg.

"Det er den ultimative naturoplevelse. Man er et med naturen, der er ikke nogen motor, vinden suser, og man flyver sammen med fuglene. Flyver du lavt, så kan du høre musene pive i græsset nedenunder, så får man fornemmelsen af at være en tårnfalk. Du er fuldstændig hengivet til naturkræfterne", forklarede han til dn.dk i 2017.

Naturelskeren og ildsjælen Alf Blume er efter lang tids sygdom gået bort. Foto udlånt af DN.

Naturelskeren og ildsjælen Alf Blume er efter lang tids sygdom gået bort. Foto udlånt af DN.

Publiceret 13 September 2019 12:31