For at fastholde presset på Kystbanen, var Thomas Lykke Pedersen(S) i denne uge på besøg hos transportninisteren. Arkivfoto.

For at fastholde presset på Kystbanen, var Thomas Lykke Pedersen(S) i denne uge på besøg hos transportninisteren. Arkivfoto.

Borgmester undrer sig:

"Det tager længere tid at taget toget til København, end da jeg var dreng"

Borgmesteren i Fredensborg Kommune var tirsdag på besøg hos transportministeren for at fastholde presset på Kystbanen

Forsinkelser og aflysninger af tog er desværre yderst velkendte begivenheder for passagerne på Kystbanen.

Derfor har borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fra Fredensborg Kommune sammen med sine kolleger i kommunerne langs kystbanen flere gange lagt pres på landets transportministre for at opnå forbedringer af banen. Tirsdag besøgte borgmesteren den nye transportminister, Benny Engelbrecht:

"Det var et godt møde, hvor vi fik gjort klart, at der er brug for investeringer i både skinner og tog, så vi kan rette op på årtiers svigt af Kystbanen. Det er jo tankevækkende – eller rettere skræmmende – at det i dag tager længere tid at køre med toget til København, end da jeg var dreng. Derfor vælger flere og flere naturligvis også at tage bilen, og det er hverken godt for klimaet eller fremkommeligheden på vejene", siger Thomas Lykke Pedersen, og fortsætter:

"Jeg fortalte også ministeren, at man bør genoverveje at lade tog køre hele vejen til lufthavnen i stedet for at alle tog fremover stopper ved København H – og at det er et stort ønske hos mange borgere her i kommunen".

Problemerne på Kystbanen skyldes mange omstændigheder, og der er derfor ikke kun behov for milliardstore investeringer for at forbedre banen. Inden da er der en række andre muligheder, som kan forbedre situationen, forklarer borgmesteren:

"Sammen med fem andre nordsjællandske kommuner har vi fået udarbejdet en rapport af eksperter hos COWI, som peger på en række meget konkrete og ikke særligt dyre indsatsområder, der kan eliminere en stor del af de forsinkelser, som i dag præger Kystbanen. Det er et oplagt sted at starte, og det har jeg også pointeret overfor ministeren", siger han.

Publiceret 14 September 2019 12:16