Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Dario Lo Presti - stock.adobe.com

Sjælland mod Jylland: Her køber de mest sexlegetøj?

En af landets største onlineforretninger, Sexshop.dk, har foretaget en stor brugerundersøgelse af danskernes indkøbsvaner, når det gælder sexlegetøj.

Undersøgelse afslører store geografiske forskelle og viser, at sjællændere og københavnere er de flittigste købere af sexlegetøj, mens befolkningen vest for Storebælt halter bagefter. I den vestlige del af landet handles der mest i Region Syddanmark skarpt forfulgt af midtjyderne, mens nordjyderne ligger sidst.

"På Sjælland og i Hovedstadsområdet er der en tilbøjelighed til at tale mere åbent om tingene, og så er der mange flere steder og klubber, hvor man kan få stimuleret og testet sin sexlyst. Det er også her de unge taler mere åbent om deres sexlyst, og det smitter naturligt af på indkøb af sexlegetøj," siger Amalie Pedersen i en kommentar til Sexshop.dks undersøgelse og fortsætter:

"Generelt set er jyderne mere private end østdanskerne. Jeg tror, forskellen er, at man er vokset op i familier, hvor man ikke taler så meget om sex. Måske endda i sexforskrækkede familier. Det kan give følelsen af skam, når man mærker lyst og er seksuel aktiv. Når de så kommer i et forhold, har de sex, men taler ikke om sex. Det er svært, skamfuldt og man vil egentlig bare gerne have, at det kører og stiller ikke så mange krav, også fordi mange - især kvinder - har svært ved at vide, hvad der tænder dem og skal have hjælp til at undersøge det. De har brug for støtten og trygheden i at tale om sex," siger Amalie Pedersen.

Amalie Pedersen hjælper i sin praksis i Sønderjylland par og singler med at snakke om lysten til seksuel udfoldelse. Foto: Sexshop.dk

Amalie Pedersen hjælper i sin praksis i Sønderjylland par og singler med at snakke om lysten til seksuel udfoldelse. Foto: Sexshop.dk

jn

Publiceret 24 September 2019 16:27