Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock matimix - stock.adobe.com

Stadionspeaker bortvist fra fodboldbrag: Kaldte modstanderhold for "Muhammed United"

Fejringen af FC Solrøds 50 års jubilæum i weekenden blev noget af en fuser takket være en kæk bemærkning fra hjemmeholdets stadionspeaker, som kaldte modstanderholdet fra Holbæk United i Serie 1 for "Muhammed United", skriver sn.dk.

"Bemærkningen faldt i det 91. minut i forbindelse med, at vi scorede. Det var en ren finke, der røg af panden i kampens hede. Personen er slet ikke racistisk. Han glemte bare, at han havde mikrofonen i hånden. Men det ændrer ikke på, at det var helt uacceptabelt," siger formand for Solrød FC, Mikkel Juul.

Han har sendt en officiel undskyldning til Holbæk United, som reagerede med voldsom vrede i forbindelse med bemærkningen. Derudover har klubben valgt at bortvise speakeren.

"Vi har foreløbig sagt, at han ikke skal komme til nogen kampe. I disse tider er vi nødt til at handle konsekvent. Vi ved, at FIFA og DBU har meget fokus på det," siger Mikkel Juul til sn.dk.

Bemærkningen kan potentielt sende Solrød-klubben ud i en reel krise.

"Vi risikerer at få sanktioner fra DBU. Jeg ved ikke, hvor hårde de bliver, men jeg kan være bange for, at de statuerer et eksempel," siger Mikkel Juul.

Kampen endte i øvrigt 3-1 til Solrød FC.

jn

Publiceret 01 October 2019 17:11