Tomas Jægerup har nu hentet sine køer ind fra de fjerneste folde ved Hammer Bakke, fordi tyve ribber foldene for alt fra el-hegn, trug og seneste et solcelleanlæg til el-hegnet. Foto: Tomas Jægerup

Tomas Jægerup har nu hentet sine køer ind fra de fjerneste folde ved Hammer Bakke, fordi tyve ribber foldene for alt fra el-hegn, trug og seneste et solcelleanlæg til el-hegnet. Foto: Tomas Jægerup

Gårdejer har fået nok: "Tyve ribber mine folde"

Gårdejer Tomas Jægerup fra Hammer Bakke har siden i sommer haft ubudne gæster i sine folde. Tyve, som stjæler alt fra trug, el-hegn og senest et solcelleanlæg

Af
Birgitte Masson

HORNSHERRED Gårdejer Tomas Jægerup fra Hammer Bakke har, efter gentagne episoder med tyveri fra foldene, fået nok. Han vil have sat en stopper for den eller de gerningsmænd, som siden starten på sommeren har ribbet hans folde for alt lige fra fodertrug, vandtrug og el-hegn. I sidste uge nåede tyveriet nye højder, for da kunne Tomas Jægerup konstatere, at der var forsvundet et bilbatteri og et solcelleanlæg fra en af foldene.

"Jeg har rundt regnet 85 køer gående. Nogle af dem græsser i et uberørt område ved Hammer Bakke ud til Isefjorden, som ligger et stykke væk fra vejen. For tre måneder siden satte jeg et solcelleanlæg op på en hegnspæl, som så genererede strøm til hegnet. Sådan et solcelleanlæg er eftertragtet, fordi det kan lade elhegnet op. De er temmelig dyre, men det blev stjålet i sidste uge," fortæller Tomas Jægerup.

For meget

"Nu er det altså blevet for meget," siger han lettere opgivende. Som en konsekvens har han set sig nødsaget til at flytte sine køer fra folden i det uberørte område af Hammer Bakke, for i stedet at lade dem græsse på en mark tættere på beboelsen, hvor der er elektrisk hegn, som kan sluttes til el-nettet.

"Altså, der kommer kun folk i bil herud. Primært folk der skal med Orø-færgen, det er kun voksne mennesker, som kører denne vej"

På spørgsmålet om hvorvidt Tomas Jægerup har tænkt på, hvem der kunne finde på at stjæle alle disse ting fra foldene, svarer han:

"Altså, der kommer kun folk i bil herud. Primært folk der skal med Orø-færgen, det er kun voksne mennesker som kører denne vej."

Tomas Jægerup har forpagtet jorden af Naturstyrelsen, og det er derfor op til dem, hvorvidt de ønsker at anmelde de mange tyverier til politiet.

Publiceret 10 October 2019 15:43