Hillerød Bibliotek fik smadret en dør. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Hillerød Bibliotek fik smadret en dør. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Hjemløs smadrede biblioteksdør: Sådan skal han betale tilbage for hærværket

Hjemløs mand smadrede en dør på Hillerød Bibliotek. Det skal han nu løse nogle opgaver til gengæld for

En 34-årig hjemløs mand smadrede mandag formiddag klokken 11.05 en glasdør på Hillerød Bibliotek, oplyser Nordsjællands Politi i deres døgnrapport. Biblioteket tilkaldte derfor en patrulje, som kom til stedet og fik mæglet mellem den 34-årige og personalet på biblioteket.

Biblioteket kender godt manden og har nu fundet en løsning på, hvordan manden kan betale biblioteket tilbage efter hærværket, fortæller bibliotekschef Stine Holmstrøm Have:

"Manden er hjemløs, og vi kunne se, at det ville blive svært at få erstattet døren, når han hverken har et hjem eller en indkomst. Så vi ville gerne tage en snak med ham, hvor politiet var til stede, og hvor vi talte om de generelle forventninger til, hvordan man opfører sig på et bibliotek".

Samle skrald

Parterne fandt frem til, at manden - til gengæld for at have smadret døren ind til et af bibliotekets studierum - skal hjælpe til ved biblioteket, fortæller bibliotekschefen:

"Vi fandt sammen ud af, at manden kommer her i en periode og løser nogle opgaver for os. Så han skal nu blandt andet samle skrald på området. Så jeg synes, vi efter omstændighederne har fundet en fin løsning," siger hun til Hillerød Posten.

Mdt

Publiceret 15 October 2019 14:02