Overskudsvarer i 30.000 poser er blevet købt i Hillerød, oplyser Too Good To Go'. Pressefoto

Overskudsvarer i 30.000 poser er blevet købt i Hillerød, oplyser Too Good To Go'. Pressefoto

Borgere har nu købt 30.000 poser med overskudsmad

I Hillerød kan man købe poser med overskudsmad fra 17 forskellige erhvervsdrivende

madspild 17 butikker og restauranter i Hillerød sælger poser med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go, og i alt er der nu blevet købt flere end 30.000 poser i kommunen, siden appen blev lanceret i 2016, oplyser 'Too Good To Go' i en pressemeddelelse.

Man kan købe overskudsvarerne ved at downloade appen og reservere en pose fra en af de tilmeldte forretninger. Butikkerne vælger selv, hvor mange lykkeposer de sætter til salg fra dag til dag. I poserne er der f.eks. varer, som er i overskud ved lukketid, som nærmer sig udløbsdatoen, som har beskadiget etiket, eller som af anden årsag ikke kan sælges. I Hillerød kan man finde lykkeposer med bl.a. brød, frugt og grønt, buffetmad, sushi, blomster og planter. Overskudsvarerne bliver solgt til reduceret pris i 'Too Good To Go’-appen.

Dalle Valle har solgt flest

Ifølge 'Too Good To Go' er det buffetrestauranten Dalle Valle, der indtil videre fører det uofficielle Hillerød-mesterskab i madspildsredning med over 6.000 reddede måltider. Det glæder Stine Pedersen, som er HR- & Kommunikationschef hos Dalle Valle, sig over:

Man kan bl.a. købe overskudsmad fra Dalle Valles buffet i Hillerød. Pressefoto

Man kan bl.a. købe overskudsmad fra Dalle Valles buffet i Hillerød. Pressefoto

"Vi valgte at være med i Too Good To Go, fordi vi smed rigtigt meget mad ud ved lukketid. Vi er en buffetrestaurant og bliver nødt til at lave så meget mad, at der også er et bredt udvalg til dem, der kommer sidst på dagen. Nu tilbyder vi vores kunder at fylde en lykkeboks med det, der er tilovers, når buffeten lukker. På den måde får vi både glade kunder, fordi de får maden til reduceret pris, og vi gør noget godt for miljøet," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Madspildsappen 'Too Good To Go' har over 15 mio. brugere, som har købt mere end 22 mio. måltider, i 12 lande i Europa.

'Too Good to Go'

Så mange poser med overskudsmad har virksomhederne i Hillerød solgt:

  • 1. Dalle Valle: 6.385 poser
  • 2. Skanse Bageri: 5.718 poser
  • 3. MENY Bager: 5.596 poser

Disse virksomheder er med i 'Too Good To Go' i Hillerød:

  • 9-Ni-RUNNING Sushi, Cafe Havehuset, Café Valentin, China Restaurant, Dalle Valle, Espresso House, Helle Dampe Blomster, Irma, Lorna’s Mad, MENY Bager, Pharmakon Konferencecenter, Plantorama (Espresso House), Q8 Holmegårdsvej, Restaurant Royal Taste, Skanse Bageri, Spisestedet Leonora og Tøffes.

Publiceret 25 October 2019 14:10