Det skulle være så godt... Skiltet med den triste oplysning. Privatfoto.

Det skulle være så godt... Skiltet med den triste oplysning. Privatfoto.

Hærværk mod helt ny kikkert på naturcenter

Nu vil Naturskolen forsøge at finde midler til en ny

Af
Finn Due Larsen

Vandalisme Glæde og stolthed er på kort tid vendt til skuffelse og ærgrelse på Naturskolen Herstedhøje på den københavnske vestegn.

Som tidligere omtalt i Albertslund Posten, så fik Naturskolen, i forbindelse med prisoverrækkelsen for årets Naturvidenskabsfestival 2019 i september en fin panorama-kikkert i gave. Kikkerten blev sat på toppen af Herstedhøje til glæde for de mange besøgende.

Men glæden varede kort, for inden den gode nyhed nåede at komme ud om den nye kikkert, var den allerede blevet ødelagt.

"Kikkerten blev sat op den 23. oktober, og blot otte dage efter havde den været udsat for hærværk", siger Inge Christensen, leder af Naturskolen, der som omtalt fik kikkerten som gave for sin ukuelige indsats for naturformidling.

"Det er så trist at den allerede er blevet ødelagt. Personligt nåede jeg kun at kigge i den en enkelt gang sammen med en skoleklasse."

Den var lige blevet sat pænt på plads her, så blev den ødelagt. Privatfoto.

Den var lige blevet sat pænt på plads her, så blev den ødelagt. Privatfoto.

Måske en ny

Men der er måske håb forude, tilføjer hun. For Naturstyrelsen vil forsøge at finde midler til at få den lavet. Men da det er en dyr kikkert, vil det kun være muligt at gøre én enkelt gang, og håbet er at den vil blive passet bedre på denne gang, forklarer centerleder ved Naturcenter Herstedhøje, Henrik Søfeldt Jørgensen.

"Nu forsøger vi at reparerer kikkerten, men det er kun en éngangs-foretagende, og lykkes det ikke, og kikkerten bliver udsat for hærværk igen, må vi blot konstatere, at det det ikke er muligt med en kikkert på toppen af Herstedhøje."

Han tilføjer, at sagen bliver taget alvorligt, og at den derfor er blevet politianmeldt.

Tilbage er kun en klar opfordring:

Lad nu være med at ødelægge noget, der kan være til glæde og gavn for så mange.

Publiceret 06 November 2019 14:11