Nicklas Bendtner er ude med selvbiografien 'Begge Sider'. Foto: Philip Daval, Ritzau Scanpiz

Nicklas Bendtner er ude med selvbiografien 'Begge Sider'. Foto: Philip Daval, Ritzau Scanpiz Ritzau Scanpix

Tre dage senere ringer Hareide.....

Uddrag Nicklas Bendtners nye bog ''Begge sider'

bøger I efteråret 2017 er Nicklas Bendtner på vej tilbage efter en lang skade. Han får lidt pludseligt en chance for et landsholds comeback og beskriver i dette uddrag fra biografien ’Begge sider’ kampen og modtagelsen i Parken:

Tre dage senere ringer Hareide. Yussuf Poulsen er blevet skadet, så nu er der fundet plads til mig. Selvom det er på et afbud, føles det godt at være tilbage på Hotel Marienlyst. Det at måle sig med sit eget lands bedste giver mig noget helt andet, end da jeg kun ville måle mig med de bedste i verden. Mindre kan godt gøre det. Især når man kommer fra et sted, hvor man konstant er i centrum for alt. På landsholdet er jeg ikke den største profil længere. Det er Christian Eriksen. I hvert fald inde på banen.

Træningen under den nye landstræner er ikke specielt anderledes, end den var under Morten Olsen, og jeg viser mig godt frem. Er top- tændt og i et humør, som jeg ikke har været i siden de første måneder i Juventus.

Hareide og Jon Dahl har lagt en plan af en slags. En kaostaktik. Vi skal besejre polakkerne, den suveræne gruppeetter, med det modsatte af poleret fodbold. Cornelius sendes ud på højrekanten, men ikke for at søge mod baglinjen. Han skal skabe ravage med sin monsterfysik, som der skal slås lange bolde efter. Derefter er det så meningen, at midtbanen kaster sig over nedfaldsboldene.

Vores plan tager Polen på sengen, og det pænt stærke landshold famler forgæves efter et modsvar. Pludselig er det mere et spørgsmål om sejrens størrelse, end om vi kan vinde. Med 15 minutter igen står den 3-0. Cornelius har løbet sig i stykker, helt smadret er han.

Vi varmer alle sammen op, men det bliver mig, der får muligheden. Det er fair ud fra vores form til træningerne, men jeg har ikke set den komme. For kaostaktikken bærer Jon Dahls fodaftryk. Jon Dahl skaber ikke, han knokler. Og det er han til gengæld god til.

Da jeg nærmer mig kridtstregen, begynder de taktfaste klapsal- ver. Hele stadion rundt. Og da jeg endelig kan betræde græstæppet, kommer det. Brølet. Det er Emirates gange 10. Som om alt er glemt og tilgivet. Eller måske er det netop ikke glemt. Det huskes, og nu anerkendes jeg for stadig at stå op.

Jeg har det som en hjemvendt søn. Straffen udstået, stadig elsket. Jeg fyldes af en varme, som jeg har savnet og higet efter. Også mere end jeg har villet indrømme over for mig selv. Hele kroppen gløder. Det er det største øjeblik i mit fodboldliv.

“Fredag den 1. september 2017 klokken 22.15” burde være blæk i min hud. Men det behøves ikke. Jeg glemmer det aldrig.

FAKTA

Nicklas Bendner

Begge sider

Skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen

400 sider

300 kroner

Publiceret 07 November 2019 10:50