Mindeord om Bent Jensen fra Ganløse.

Mindeord om Bent Jensen fra Ganløse.

Nekrolog:

Farvel til mulighedernes mand

Hans Helge Sørensen er død, 79 år

mindeord Manden bag Møllebæk Huse, Modulia Køkkener og en lang række andre virksomheder og ejendomsudviklings-projekter, Hans Helge Sørensen, sov onsdag i sidste uge stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 79 år.

Hans Helge Sørensen havde til det sidste fingeren på pulsen i sit omsiggribende ejendoms- og investeringsselskab Gjedved Mølle Holding.

Optimisme, hårdt arbejde, beslutsomhed og et gudsbenådet salgstalent bragte ham vidt omkring i livet.

Et liv, som tog sin begyndelse på et lille sommerpensionat i Sælvig Bugten på Samsø under én af de såkaldte trillingeisvintre i 1940, og ebbede ud på Sølyst ved Skanderborg Sø i det smukke røde træhus, som han selvfølgelig selv havde tegnet og bygget.

Tømrer med handelstalent

Hans Helge Sørensen var en mand med mange talenter og så meget energi, at han selv mente, at han havde en mild grad Damp. Han blev født ind i en af Samsøs gamle tømrer-slægter og drømte som barn aldrig om andet end at følge i sin farfars fodspor.

Han lagde sit første gulv i et sommerhus som 12-årig og byggede sit eget lille sommerhus som 15-årig, men da han ikke kunne komme i lære i det tømrerfirma, han havde udset sig, kom han i lære som købmand i stedet.

Det var kærligheden i skikkelse af en ung seminariestuderende ved navn Ruth Askholm fra Skanderborg, som fik ham til at forlade Samsø i 1960.

Her fik Hans Sørensen som nyudlært købmand overdraget nøglen til købmandsbutikken Tinnings Efterfølger i Aarhus. Efter få år var omsætningen i butikken femdoblet.

Han gjorde det nu også ganske godt i den nye branche, som han blev en del af i 1965, da han fik job som altmuligmand på Skarridsø Huses daværende fritidshusudstilling ved Skanderborg.

Efter syv år besluttede han sig for at etablere sit eget fritidshus-firma Møllebæk Huse i Gedved. Han tegnede og byggede selv de første fritidshuse i 1972 på en grund foran virksomheden Modulia Køkkener, som han allerede året efter købte .

I takt med at efterspørgslen på Møllebæk Huse eksploderede, blomstrede Modulia-køkkener op. Men efter fire årtier på markedet for fritidshuse og køkkener blev virksomhederne solgt i henholdsvis 2004 og 2006 - få år efter, at hustruen Ruth tabte kampen mod kræft.

Bidt af en gal veteranbil

Her kunne Hans Sørensen med god samvittighed have trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Men han slappede bedst af, når han arbejdede med at udvikle nye projekter sammen med sine mange medarbejdere og samarbejdspartnere.

Hans Sørensen var også bidt af en gal veteranbil, så da Samsø Austin Museum kom i problemer for nogle år siden, købte han hele samlingen på auktion og lavede det om til Samsø Tekniske Museum.

Hans Sørensen efterlader sig to børn, svigerbørn og fire børnebørn.

Hans Helge Sørensen sov stille ind i sidste uge i en alder af 79 år.

Hans Helge Sørensen sov stille ind i sidste uge i en alder af 79 år.

jesl

Publiceret 08 November 2019 08:34