Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Nu indføres grænsekontrol fra Sverige til Danmark

Tirsdag starter den midlertidige grænsekontrol mellem Sverige og Danmark, som er vedtaget for at forhindre alvorlig og organiseret kriminalitet i at sprede sig.

Alle rejsende fra Sverige til Danmark skal fra tirsdag morgen være forberedte på at vise legitimation. Det oplyser Rigspolitiet, som fremover vil stå for stikprøvekontroller og periodiske kontroller målrettet vej- og togtrafikken over Øresundsforbindelsen, og færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenaa og Rønne.

Det er særligt grænseoverskridende kriminalitet, der vedrører sprængstoffer, våben og narkotika, man har fokus på.

"Vi går målrettet efter den organiserede kriminalitet, og det er målsætningen, at den almindelige rejsende påvirkes mindst mulig af grænsekontrollen. Hvor ofte der vil være kontrol, vil afhænge af det aktuelle efterretningsbillede og de lokale forhold og trafikmønstre," siger Lene Frank, politidirektør i Rigspolitiet.

Da politiet ikke oplyser, hvornår kontrollen gennemføres, bør rejsende altid medbringe rejselegitimation ved rejse mellem Danmark og Sverige og tage af sted i lidt bedre tid for en sikkerheds skyld.

jn

Publiceret 11 November 2019 13:18