Byrådspoltikerne har besluttet, at ældre fremover som udgangspunkt kun skal have bad én gang om ugen, ligesom de kun får vasket tøj hver tredje uge.

Byrådspoltikerne har besluttet, at ældre fremover som udgangspunkt kun skal have bad én gang om ugen, ligesom de kun får vasket tøj hver tredje uge. Modelfoto: Adobe

DEBAT: Kan man være bekendt at lade de svageste i samfundet gro til i snavs og møg?

Af
Yvonne Alex Solmarken 7

3320

Gribskov Kommune har besluttet at skære ned på hjælpen til de ældre, som har brug for hjælp i eget hjem. Fremover kan man hver tredje uge få hjælp til rengøring og tøjvask – svarende til 20 min pr. uge. Hjælp til bad kan kun fås én gang om ugen. Det er en skændsel at behandle ældre borgere på den måde Er det din gamle far eller mor, der skal betale prisen for, at kommunen ikke har eller har haft styr på økonomien?

Forestil jer kun at få vasket tøj hver tredje uge. Mange ældre bruger ble, og der tabes af og til en lille tår i trusserne eller underbukserne, og så kan de værste fald ligge to-tre uger og hørme.

Kan man være bekendt at lade de svageste i samfundet gro til i snavs og møg?

Jeg kan ikke lade være med spørge, om beslutningstagerne selv har prøvet kun at vaske tøj hver tredje uge eller kun få bad én gang om ugen.

Jeg opfordrer udvalget ældre, social, og sundhed til at frafalde disse forringelser.

Jeg opfordrer jer derude til at være med til at protestere over forringelserne.

Måske er det dig, der i morgen eller i næste uge har brug for hjælp. Nu ved du, hvad du kan forvente

Publiceret 15 November 2019 15:22