Indretningskonsulent Morten Østergaard og Jakob Dau i butikken på Rønnevangsalle i Hillerød. Foto: Martin Warming

Indretningskonsulent Morten Østergaard og Jakob Dau i butikken på Rønnevangsalle i Hillerød. Foto: Martin Warming

Det hele startede som en hobby i en skurvogn - nu har Jakob 20 ansatte og omsætter for millioner

Iværksætter Jakob Dau har tidoblet omsætningen i firmaet Wineandbarrels på bare fem år. Hvad der startede som en hobbyvirksomhed har i dag forhandlere over hele verden

Det, der tilbage i 2008 startede som et hobbyprojekt, har i dag vokset sig til at være en rigtig god forretning - og faktisk den største af sin slags i hele Skandinavien.

Den 50-årige iværksætter og vinentusiast Jakob Dau fra Hillerød har de seneste fem år tidoblet omsætningen i virksomheden Wineandbarrels, der sælger vinopbevaring og tilbehør på nettet og fra butikken på Rønnevangsalle i Hillerød.

"Væksten begyndte, så snart finanskrisen havde lagt sig, og den er bare taget til siden da. Det er tydeligt, at danskerne igen har fået råd til luksusvarer, og indenfor de næste tre år regner vi med at nå en trecifret millionomsætning. Efterspørgslen voksede så eksplosivt, at jeg har ansat over 20 medarbejdere de seneste tre år – de fleste her i butikken i Hillerød, men også én i Hongkong, som laver rejsende kvalitetskontrol," fortæller Jakob Dau.

Wineandbarrels har alt i vintilbehør. Blandt andet vinreoler og champagnesabler. Foto: Martin Warming

Wineandbarrels har alt i vintilbehør. Blandt andet vinreoler og champagnesabler. Foto: Martin Warming

Startede i en skurvogn

Ideen bag Wineandbarrels udsprang af Jakob Daus interesse for vin og ønske om selv at prøve sig af som vinbonde på hobbyniveau.

Til det skulle han bruge faste leverandører af vinfade og tønder i høj kvalitet, og efter at have fundet traditionsrige bødkerier i henholdsvis Frankrig og Ungarn begyndte importvirksomheden så småt at tage fart.

Først med base i faderens skurvogn på Langeland. I 2009 fik Jakob Dau et lager hos en vinhandler i Espergærde, og i 2013 lejede han sig ind på lageret på Rønnevangsalle.

Her var der til at begynde med ikke plads til meget mere end et skrivebord, men i takt med at Wineandbarrels fik vokseværk, overtog man hele det 3.000 kvadratmeter store lager på Rønnevangsalle.

"Siden jeg gik fuld tid ind i webshoppen, er det gået stærkt. Nu er lageret fyldt med alskens vintilbehør blandt andet 300 forskellige modeller af vinkøleskabe. Alene sidste år solgte vi over 10.000 vinreoler. I starten solgte vi faktisk både vin og udstyr, men vinhandel er bare en videnskab og en branche for sig og kræver fuld opmærksomhed, så vi valgte i stedet at fokusere på alt det lækre til vinen – fra opbevaring til servering," forklarer Jakob Dau.

"Det er tydeligt, at danskerne igen har fået råd til luksusvarer," siger Jakob Dau. Pressefoto

Egenproduktion

Hos Wineandbarrels er det især de egenproducerede varer som vinreoler, champagnesabler og ikke mindst vinkøleskabe, som har sikret virksomheden en plads på den skandinaviske, og efterhånden også den europæiske, vinscene.

Det er nemlig ikke alle, som har plads til en rustik vinkælder under stuegulvet, og her har vinkøleskabe vist sig som et populært alternativ grundet deres danske design samt størrelse, som passer ind i et normalt køkken.

"Over halvdelen af vores omsætning kommer fra vores egenproducerede varer. Med Vækstfonden i ryggen har vi desuden fået vores egenproducerede, danskdesignede vinkøleskabe ud i Europa, både til private, til hoteller og restauranter, gennem en række europæiske forhandlere lige fra Spanien i vest til Rusland i øst," fortællerJakob Dau.

mw

Publiceret 21 November 2019 15:01