Arkivfoto: Ali Hashisho/Reuters/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Ali Hashisho/Reuters/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Lille syg dreng hentet ud af syrisk fangelejr: Nu er han landet i Danmark

Han er syg og risikerede at dø, hvis han forblev i den berygtede Al-Hol-lejrer i Syrien. Nu er den forældreløse 11 måneder gamle dreng landet i Danmark og hjemme hos sine bedsteforældre, skriver dr.dk.

Familien har sammen med de danske myndigheder kæmpet en hård kamp for at få ham ud af lejren, der huser mange tusinde kvinder og børn, som blev hos Islamisk Stat til det sidste.

"Der har været op- og nedture undervejs. Vi har været tæt på, at det lykkedes at få ham hjem tidligere, men der har været forskellige forhindringer undervejs. Men nu er det heldigvis lykkedes her til formiddag at få ham til Københavns Lufthavn," siger familiens advokat, Tyge Trier, til dr.dk. Han fortæller videre, at drengen nu vil få den lægehjælp, han så desperat har brug for.

Begge drengens forældre er døde. Moren rejste som 19-årig fra Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat. Hun blev angiveligt dræbt i et bombeangreb i foråret 2019.

Ifølge DR har Justitsministeriet tidligere anslået, at omkring 40 børn med dansk tilknytning opholder sig i lejre i Syrien. I juni måned blev en såret 13-årig dreng, som er blevet skudt i ryggen, ligeledes hentet til Danmark.

jn

Publiceret 21 November 2019 13:41