Ulla Thomsen er nabo til Frederiksgade Vandværk og er ked af, at de flotte rønnebærtræer på stedet nu er fældet. Foto: Niels Idskov

Ulla Thomsen er nabo til Frederiksgade Vandværk og er ked af, at de flotte rønnebærtræer på stedet nu er fældet. Foto: Niels Idskov

Vandværk har fældet gamle træer: "Jeg kunne ikke tro mine egne øjne"

Frederiksgade Vandværk i Hillerød var omkranset af farverige rønnebærtræer og grønne buske. Nu er de fældet, og det er der – måske – en god forklaring på

Af
Niels Idskov

SURE RØNNEBÆR Ni flotte rønnebærtræer blev fældet. Foruden en håndfuld mindre træer og buske. Alt sammen pyntede det ikke så lidt rundt omkring Frederiksgade Vandværk. Men pludselig var de alle væk. Og dermed også de flotte røde efterårsbær fra rønnebærtræet – og fuglene.

Hillerød Forsyning syntes at træerne var blevet for høje og at de stod for tæt på vandværksbygningens tagrender. Sådan lød den første forklaring fra Hillerød Forsynings driftsafdeling.

”De har fældet alt. Ja, jeg kunne ikke tro mine egne øjne,” siger Ulla Thomsen, der bor på Åmosevej – lige overfor hærvæ… nej, vandværket. Der var flere meter mellem træer og tagrender. Og det forlød også, at nogen havde klaget over de mange bær, der lå på fortovet….

Tæt på tagrenderne?

”Det må da være vigtigt at bevare noget ”natur”, hvor det er muligt, og det var det her. Der skal snart bygges store huse på grusparkeringen lige ved siden af, og det er fint, men netop derfor er der kun grund til at bevare træerne og det grønne. Det hedder sig, at vi skal plante flere træer, da det er godt for vores klima. Hvorfor har de så de ikke bare beskåret træerne? De står jo slet ikke i nærheden af tagrenderne,” lyder Ulla Thomsens undren.

Det var her træerne stod indtil for nylig. Foto: Martin Warming

Det var her træerne stod indtil for nylig. Foto: Martin Warming

Oven på vandledninger

Viceborgmester Klaus Markussen (V), der er formand for Hillerød Forsyning, har undersøgt sagen nærmere og fået svar fra sin organisation. Han fortæller, at træerne omkring vandværket er fældet, fordi de står oven på vandledninger. Det giver en slags mening, men det var bare ikke den forklaring, som Ulla Thomsen fik.

”Jeg kan kun forholde mig til det svar, som jeg her har fået, men jeg kan tilføje, at der skulle være plantet buske på en del af det område, hvor træerne før stod,” fortæller Klaus Markussen.

Hillerød Kommune er sig bevidst om rolle som en grøn kommune, der planter flere træner end der fældes.

”Vi er i plus, hvad angår træer. Sidste år plantede vi et sted mellem 100 og 120 træer på Solrødgård for at gøre stedet endnu bedre,” understreger Markussen.

Publiceret 26 November 2019 11:04